Hva er zirkon?

February 16

Zirkon er en semiprecious sprø stein funnet rundt om i verden som ligger i metamorfe og vulkanske og sedimentære bergarter. Den brukes i perle bransjen og industrielle formål.

Kjemisk Makeup

Den kjemiske formelen for zirkon er Zr [SiO4], betyr at det er laget av zirkonium, silisium og oksygen. Zirkons heter kjemiske zirkonium silikat. Zirkon er en neosilicate, betyr at det er en silicate mineraler som har SiO4 tetrahedra, som bare er koblet gjennom ionisk obligasjoner.

Klassifisering

På Mohs skala, relativ skalaen for bedømming perle hardhet (i hvilken diamond priser 10), zirkon priser 6.5 til 7.5. Zirkon tilhører tetragonal krystall systemet, en av de krystall systemene brukes i mineralogi som en del av klassifisere mineraler.

Funksjoner

Når rene, zirkon er fargeløs, men når andre kjemikalier er introdusert til det under dannelsen, zirkon kan bli farget. Noen farger er svart, gul, brun, rød og rosa. Bestemte farger zirkon kan ha forskjellige navn.

Historie

Navnet zirkon stammer fra persisk for "gull farget" (zargun) eller arabisk for "vermillion" (zarqun).

Funksjonen

Zirkon er tradisjonelt en desember birthstone og en vanlig diamant alternativ i smykker. Det er også brukt som et slipemiddel og en ildfast, en fôr i elementer som ovner og ildfaste.

Kilder

Zirkon finnes i Nord-Amerika, Asia, Afrika, Australia, New Zealand, Europa og Antarktis.