Det er 3 typer Linseforma skyer?

October 28

Linseforma (eller lenticularis, som er Latin for "objektiv") skyer er stasjonære, linse-formet skyer funnet hovedsakelig i store høyder. De danner når stabil luft og fuktig avbrytes av en høy geografiske struktur. Avbruddet fører til en bestemt type vinden som ikke endrer posisjon, kjent som en bølge vind. Luften på toppen av bølgen kjøler, danner en glatt, disk-formet Sky i rett vinkel til vindretningen. Det finnes tre typer Linseforma skyer: Stratocumulus står Lenticularis, Altocumulus står Lenticularis og Cirrocumulus stående Lenticularis.

Stratocumulus står Lenticularis (SSL)

SSL er lavnivå skyer på ca 8000 føtter og har den laveste høyden av de tre. De er vanligvis raskere flytting og mindre definert godt.

Altocumulus står Lenticularis (Oh)

ASL er mid-Level skyer er den vanligste typen lenticularis, mellom 8 000 og 20 000 fot. De ser veldig glatt og flat, ofte i flere lag. I motsetning til andre typer, ASL har tendens til være ro, til tross for relativt raske vinden på samme høyde. Dette skyldes bølgen natur vinden, som bølge toppen står stille i forhold til bakken.

Cirrocumulus står Lenticularis (CSL)

CSL er den sjeldneste av lenticularis, vises på over 24 000 fot. De er så sjeldne fordi det er svært få geologiske strukturer på at høyde, som kreves for lenticularis til skjemaet.