Hvordan vurdere en mynt samlingen

October 21

Hvordan vurdere en mynt samlingen

Mynt samle er en svært populær hobby. Det finnes tusenvis av coin forhandlere, minst et halvt dusin numismatic TV-programmer og flere mints produserer en rekke elementer. United States Mint er kun autorisert produsent av offisielle USAs mynter. Det er også en del av det amerikanske finansdepartementet. En annen av mine artikler undersøker forhandlere og andre mints. Her vil vi diskutere grunnleggende om hvordan vurdere en mynt, flere mynter eller en hel samling.

Instruksjoner

Hvordan å identifisere og evaluere mynter

• Oversikt

Hvis du er en ny hobby eller bare en "generell" idé om verdien av mynter, vil du være en stor ulempe prøver å vurdere noen coin(s). Dette er ikke en jobb for amatører. Det kan koste deg eller eieren av en verdifull samling mye penger hvis du ikke er forberedt. Valgene er egentlig grei. Du må ta tid til å grundig lære om numismatics eller kontakt en godkjent forhandler. Det er ingen "winging det." her! De viktigste kjennetegnene av noen mynt er dens tilstand, knapphet, mynte merke og etterspørsel. Et godt sted å forsterke din kunnskap er noen (eller alle) av de tre numismatic publikasjonene oppført i trinn 2, 3 og 4.

• "Røde boken" (R.S. Yeoman, endret av Kenneth Bressett)

Dette har blitt publisert årlig de siste 60 årene. Det er et godt læremiddel for nybegynner samleren. Det vil gjøre deg kjent med mange detaljer om prege og fordelingen av mynter. Du vil lære om mint merker, typer, varianter og historie mynter. Hovedvekten av denne boken er veiledende priser for ulike amerikanske mynter og medaljer.

• "Black Book" (Marc og Tom Hudgeons)

Dette er en annen publikasjon som har eksistert i nesten 50 år nå. Den primære fokuset her er engros-pris på mynter. Husk at forhandlere selger i en butikk og kjøpe på engros. Det er hvordan de gjør en levende! "Black Book" er en nyttig guide for nybegynnere og middels samler.

• "Greysheet"

Dette er absolutt og definitive mynt verdien referanse kilde. Det viser hva typisk giveren er villig å betale for en bestemt mynt og prisen han er villig til å selge den for. Når du "oppgradere" til høyere nivåer av hobby, vil dette være et integrert verktøy for kjøp og salg av mynter.

• En annen faktor er KARAKTEREN av en mynt. Mynter er angitt som "rå" (ikke vurderte, og vanligvis "løs" eller "vender") og "sertifisert". Sistnevnte refererer til gradering og innkapsling av mynter av offisielle gradering tjenester. De to mest anerkjente og populære tjenestene er: (Professional Coin Grading Service) PCGS og NGC (Numismatic Garanti Corporation). Når en mynt "slabbed" og gradert, det blir en vare, og verdien kan fastlås med en høy grad av nøyaktighet. For eksempel, vil "slabbed" MS63 1882 CC Morgan Dollar kommandere en pris som er konsekvent uansett hvilken forhandler ønsker å kjøpe mynten. (Alle forhandlere forstår karakterskala.)

• Sheldon gradering skala

De fleste mynt gradering tjenester bruk Sheldon skalaen, som ble opprettet på slutten av 1940-tallet. Det er en standardisert nummereringssystemet fra 1 til 70, starter med 1 (dårlig), helt til Mint tilstand eller bevis 70 (som er perfekt). Alle som ønsker å vurdere mynter må vite denne skalaen for å klassifisere mynter.

• Du trenger å sortere ut dine mynter av metall/type (gull, sølv, nikkel og kobber) og kirkesamfunn. For eksempel kan du ha en eller to gull stykker, flere Morgan silver dollar, noen Washington kvartaler, Lincoln cent, kvikksølv dimes og så videre. Bruke hansker for å håndtere mynter. Hvis hansker ikke er tilgjengelig, så vaske hendene før du berører noen mynt. Hvis mulig, kjøpe noen "vender" (liten acetate beholdere) for lagring mynter individuelt.

• IKKE rengjør en mynt. Aldri! Det er den blant de verste tingene du kan gjøre når vurdere mynter. Du vil redusere verdien med 50 prosent eller mer. Rengjøring løsemidler verdiløse og vil føre til ubotelig skade. Og PCGS og NGC de fleste forhandlere vil avvise alle innsendte mynter som har blitt renset. Ikke la mynter touch eller gni mot hverandre. Dette vil skape hakk og riper og reduserer deres verdi.

• Hvis det er en forhandler i byen din, kan det hende han villig til å se på din samling gratis. Noen svært grove estimatene kan være mulig å etablere verdien for noen av dine mynter. Hvis det er noen mynter verdt gradering, kan forhandleren være svært nyttig for en liten avgift om innsending av mynter til en gradering tjeneste. Numismatic viser er også gode steder for å bringe dine mynter for evaluering.

Tips og advarsler

 • Ta deg tid til å lære hobby før en avgrensningsbrønn.
 • Går den offisielle siden av United States Mint, usmint.gov (se nedenfor). De har noen store sider for nybegynner samlere og noen virtuelle turer av fasiliteter.
 • Finne en forhandler i din hjemby som kan være villige til å snakke med deg.
 • Gullmynter og eldre, sjeldne mynter bør holdes på et trygt sted.
 • Alle andre mynter bør holdes album og/eller på et tørt og kjølig sted.
 • Abonnere på de mynt magasiner, som "Mynt verden."
 • ALDRI la en ufaglærte personer vurdere dine mynter.
 • IKKE rengjør dine mynter eller bruke noen løsemiddel eller sølv polsk.
 • IKKE gå til en forhandler med en gruppe av "rå" mynter og spørre, hva er disse verdt?" Det er en invitasjon til å bli dratt ut.
 • IKKE kjøpe mynter fra TV mynten viser. Myntene er vanligvis overpriced. Og de får de fleste av sine aksjer fra US Mint og kommentere heftily!
 • Ikke la andre vet du har en potensielt verdifulle mynt samlingen.