Bruk av olje pasteller

August 25

Bruk av olje pasteller

Opprinnelig avvist som et barns medium, ble olje pasteller populære i midten av 1900-tallet med utvikling av profesjonell kvalitet versjoner av fargestifter. Olje pasteller er laget av pigment suspendert i voks og olje. Sammensetningen gjør dem unikt tilpasset en rekke tegning og maling programmer, alt fra tradisjonell pastell teknikker til metoder som brukes i olje maleri.

Overflater

Olje pasteller, følge voks og olje som de er laget av, nesten alle underlag. De også aldri helt tørt; Husk dette når du velger en overflate å arbeide på. Papir, lerret, styret, metall og glass er alle vanlige valg, og papiret er den vanligste. Ulike overflater resultere i forskjellige teksturer, så eksperimentering er nøkkelen.

Pastell teknikker

Når anvendt lett, kan olje pasteller brukes mye som tradisjonell kritt pasteller. Klekking, eller bygging av et bilde med linjer, er én måte å gjøre dette. I stedet for solid områder av farge, er bildet bygget med parallell og kryssende linjer. Olje pasteller kan også være lagdelt, enten med én farge til å opprette et område med høy metning eller flere farger til å lage subtile blandet effekter. Olje pasteller kan også være blandet med en q-tip, tørr børste eller fingeren.

Oljemaleri teknikker

Maling teknikker kan også brukes med olje pasteller. Som det fremgår av illustratør Catharine Slade i sin bok "The Encyclopedia av illustrasjon teknikker", "selv om olje pasteller har en tykk, voksaktig tekstur de kan arbeides inn med et løsemiddel å produsere tynn, gjennomsiktig vasker." Papiret kan enten være fuktet med løsemiddel før pastell eller løsemiddel kan brukes etter for å slå pastell strøkene i en vask. Når tørr, mer olje pastel kan legges og hele prosessen gjentas. Stippling er en annen teknikk som fungerer godt med olje pasteller. Fargen er anvendt en dab samtidig og generelt ikke blandet slik at fargene å blande optisk. Noen kunstnere bruker olje pasteller Undermaling scenen av et maleri de er ferdig med oljemaling.

Andre teknikker

Polering er en annen teknikk som fungerer godt med olje pasteller. Mye press og tykk anvendelse av olje pastel oppretter en mettet området som kan være risset inn i å avdekke teksturen i papiret. Tilsvarende én farge kan brukes på en annen, og det øverste laget skrapte for å avsløre fargen under. Olje pasteller kan også varmes, enten før programmet eller (med forsiktighet) på papiret. Dette skaper en glatt, flytende se det endelige bildet. På grunn av sin natur, er bruker for olje pasteller begrenset bare av fantasien og effekten du ønsker å oppnå.