Historie og dannelsen av jazzmusikk

July 23

Historie og dannelsen av jazzmusikk

Opprinnelsen til jazz ble antatt å ha begynt i New Orleans på begynnelsen av 20-tallet, men lignende musikk i andre amerikanske byer rundt samme tid. St. Louis, Kansas City og Chicago var også vertskap for jazz. Musikken sikringer sammen svart folkemusikk fra Afrika og europeisk klassisk musikk fra 18 og 19 århundre, musikkorps og piano-indusert ragtime. Jazz er omtalt som "the art uttrykksformer satt til musikk."

Historie

Jazz utviklet over tid og begynte med røtter i ragtime, selv en blanding av forskjellige typer musikk. Rytmer av afrikanske folk, kombinert med musikk av jig band, i tid produsert ragtime. Tidlig ragtime musikk ble satt til marsjer, vals og annet tradisjonell sang. Scott Joplin var en unge, klassisk skolert pianist som publiserte først av mange populære ragtime komposisjoner i 1899. Jazz fortsatte å utvikle seg gjennom New Orleans klassisk jazz tid fra 1900 til 1920, når brassband instrumenter fra borgerkrigen ble brukt.

Formasjon

Historie og dannelsen av jazzmusikk

Musikere tjenestegjør i styrker under andre VERDENSKRIG introdusert "swing" musikk.

Tidlig jazz ble utført av marching band eller solo av banjo og piano spillere. Jazzmusikk med introduksjonen av frijazz improvisasjon. Dette skjedde da medlemmer av bandet spilte en stille og endret det litt, legge til egne improvisasjoner. I 1920, jazz økt i popularitet da Louis Armstrong introdusert varme jazz, med en mer upbeat tempo og melodien i et crescendo av lyd. Chicago-stil jazz også kom i forgrunnen i denne tidsperioden. Denne stilen, avhengig av høye tekniske ferdigheter og masse soloer. Jazz utvidet i Europa under de to verdenskrigene ved hjelp av amerikanske musikere tjenestegjør utenlands i styrkene. Jazz var særlig populært i Paris. Big-band swing lyden ble født, med inkluderingen av flere tilgjengelige instrumenter i bandet og mange villig spillere klare å unnslippe ensformige militært liv.

Typer

Jazz hadde blitt et globalt fenomen ved slutten av andre VERDENSKRIG. De ulike stilene av jazz kom sammen i slutten av 1940-tallet og tidlig 1950-tallet. Swing band som hadde spilt i Europa under krigen delt inn i mindre grupper ved retur til Amerika. Hjemmelaget musikken utviklet stil kombinert med en redusert lydnivået for swing-produsert mainstream jazz. Tidlig på 1950-tallet, amerikanske øst og vestkysten musikere samarbeidet og introduserte kule jazz, en mykere og mer harmonisk versjon av jazz. Oppfinnelsen og økende populariteten til TV tillatt musikere sendetid som kan bli vist over hele verden, øker Jazzes popularitet.

Betydning

Jazzs popularitet sammen i etter fødselen av rock 'n' roll-musikken på midten av 1950-tallet. I 1950- og tidlig 1960-tallet, sørlige blues musikk økt i popularitet både i Amerika og Europa. Jazz var forbeholdt spesialiserte klubber, men musikken endret igjen, beviser sin betydning gjennom historien. Brasilianske samba låtene ble introdusert for å danne bossa nova form av jazz som inkludert melodier i portugisisk eller engelsk.

Innflytelse

I 1960- og 1970-tallet påvirket jazz andre medier av musikk. Soulmusikk ble populær som gjorde oppblomstringen av sørlige blues. Moderne mainstream jazz og blues musikere likte kreativ frihet og popularitet i Storbritannia og på den europeiske arenaen. Afrocubanske jazz, en blanding av bop og Latin lyder, ble populære i 1980. Acid jazz var et begrep som brukes med britiske dans band av 1980. Dette var en hybrid av samplet klassisk jazz musikk, 1970-tallet funk, hip-hop, sjel og latinske rytmer.

Effekter

Jazzmusikk har tjent en plass i historien og påvirket mange kunstnere rundt om i verden. Ingen annen form av musikk har endret så dramatisk hele sin eksistens. Jazz er en populær form for underholdning om det spilles på små klubber, musikkfestivaler eller lydspor for TV-programmer og filmer.