Ideer for å tjene Simple Machines

February 23

Simple machines tilby et glimt inn i verden av maskiner. Mange maskiner finnes i daglige omgivelser. De fleste enkle maskiner kan gjøres enkelt og krever noen forsyninger. Noen av de enkle maskinene kan bli gjort fra ting du har rundt huset. Eksperimentere med forsyninger og lære hva som gjør en lett tick.

Wiretrekk

Skivene er en enkelt maskin brukes til å distribuere belastningene fra ett sted til et annet. Opprette en talje med en riflet hjul og en lengde på tau. Knytte tauet til belastningen og demonstrere skivene bøtte full av sand eller steiner. Vis hvordan skivene kan flytte laste opp og ned.

Spaken

En spak er en rett stang hviler på en fulcrum for å flytte eller løfte laster. Et vanlig eksempel er en seesaw eller en hammer fjerne en spiker fra en bord. Du kan bruke en av disse til effektiv demonstrasjon. Opprette din egen lever med et bord, en stein og en sylinder til å vise hvordan du flytter en Last. Plass styret på sylinderen og rock på den ene enden av styret.

Kile

Kiler lirke to ting fra hverandre. En vanlig kile er en gaffel, som kan brukes for demonstrasjon med mat. Bruke et stykke kake og viser hvordan gaffelen brekke et stykke av. Et annet eksempel på en kile er en øks. Ax kan skjøte en peice av treet i to for et dramatisk eksempel. (Vær forsiktig når du bruker sharp verktøy.)

Og akselen

Aksel, lange tynne stang, går gjennom hjulet, som bidrar til det slå. En og akselen kan bære en belastning. Sykkel eller vognen er gode elementer å demonstrere dette. Opprette din egen og akselen ved å lage en rullende pin. Kjøpe en sylindrisk lengde av tre fra jernvarehandel og bore hull gjennom den. Plass en tre dowel av sylinderen.

Skråning.

Skråning flyene er flate overflater høyere i den ene enn den andre. Stiger og åsene er vanlige eksempler. Opprette en skråning fly med lengder av tre, som kan være lente seg mot skrivebordet eller veggen. Skyv lekebiler eller baller ned skogen for å demonstrere hvordan skråning hjelper flytte laster.

Skrue

Skruene er enkle maskiner til å holde ting sammen eller heve eller senke objekter. Skruen er en skråning flyet viklet rundt seg. Et eksempel på en skrue er slutten av en lyspære. Franklin Institute foreslår å lage en skrue ved å pakke et trekantet stykke papir rundt en blyant eller en tre dowel.