Hva påvirket Diego Velázquez maleri?

March 18

Diego Velazquez ble født i 1599 og døde i 1660. Han anses å være Spanias største maler i den barokk-perioden. Barokken fanget følelser av sine undersåtter mens portretterer dem som om du er i bevegelse, noe som gjør det ekstremt realistisk. De Velazquezs malerier synes som om de er sanne lever og puster enheter. Hans stil var unik, men det var påvirket av minst fire temaer i hans liv.

Læretid Under Pacheco

Velazquez var bare 11 år gammel da han begynte å studere under maleren og lærd Francisco Pacheco. Pacheco malt idealisert, ikke-realistisk religiøse temaer i manieristiske stil. Imidlertid var han en talsmann for maleri grunnleggende, som han underviste Velazquez. Han introduserte også Velazquez til andre områder av kunst som italienske og flamske realistiske bevegelser. Pacheco var bokstavelig talt et andre far til Velazquez, som giftet seg med den godkjenne eldre.

Naturalisme

Velazquez omfavnet naturalisme og å fange akkurat det han så i hans malerier. Han studerte arbeidet med de store kunstnerne Da Vinci og Caravaggio, som bruk av lys og skygge var revolusjonerende. Velazquez egen bruk av denne teknikken gjort scener vises som om strategiske spotlights opplyst undersåtter livaktig. 20 år malte han «The vann bærer i Sevilla» (1619). Gamle vannbæreren og den unge gutten i maleriet kan tilsynelatende ta og gå ut av lerretet.

Kongen Filip IVs Court

I 1623 malte Velazquez et portrett av kong Philip IV. Kongen likte det så mye at han utnevnt Velazquez den offisielle hoffmaler, samtidig som han fullkommen hans realistisk portrett teknikk. Velazquez skapt mange malerier av kongefamilien, den mest kjente er "Las Meninas" (1656). Det er et fascinerende maleri av unge prinsessen og hennes tjenestepiker i vente å se kongen og dronningen posere for Velazquez. Han kan sees i bakgrunnen arbeider på male dem.

Italienske renessansen mestere

Ikke bare var Philip IV en stor beskytter av Velazquezs kunst, oppmuntret han ham i sine studier, sende ham på en tur til Italia i 1629 å studere Renaissance italiensk kunst. Der fortsatte Velazquez sin studie av store italienske kunstnernes beherskelse av lys og skygge, så vel som Michelangelos beherskelse av skulpturelle elementer. Han var veldig imponert av verker av Titian og Tintoretto, tilbake i 1651 å kjøpe deres gjerninger for kong Philip IV.