Hvordan finne muldvarpene av Glykolysen

October 1

Din celler og mest levende organismer metabolize glukose gjennom en prosess som kalles Glykolysen. Ved å trekke opp en balanse for totalt innganger og utganger en runde med Glykolysen, kan du bestemme hvor mange muldvarper av glukose produsere et gitt antall mol av pyruvate eller adenosin trifosfat (ATP). Husk mens du gjør dette, men at Glykolysen er ikke hele historien. Under aerobe åndedrett brukes pyruvate og NADH i mitokondrier for å lage enda mer ATP.

Instruksjoner

• Husk innganger og utganger av Glykolysen. Prosessen tar glukose, ATP, nikotinamid adenine dinucleotide (NAD +), ADP og fosfat grupper (Pi) som inndata. Utgangene er pyruvate, adenosindifosfat (ADP), NADH, ATP, vann og hydrogen ioner.

• Skrive ned følgende balansen for Glykolysen:

1 glukose + 2 ATP + 2 (NAD +) + 4 ADP + 2 Pi---> 2 pyruvate + 2 ADP + 2 NADH + 2 (H +) + 4ATP + 2 H2O

• Se på denne balansert ligningen og finne vilkårene du kan avbryte fra begge sider for å få en nettosaldo.

Det første du legger merke til er at det er to ATP til høyre og fire på venstre, så du avbryte to fra hver side for å få følgende:

1 glukose + 2 (NAD +) + 4 ADP + 2 Pi---> 2 pyruvate + 2 ADP + 2 NADH + 2 (H +) + 2ATP + 2 H2O

Deretter merker du det er to ADP til høyre og fire på venstre, så du avbryte to ADP fra begge sider for å få følgende:

1 glukose + 2 (NAD +) + 2 ADP + 2 Pi---> 2 pyruvate + 2 NADH + 2 (H +) + 2ATP + 2 H2O

Dette er netto ligningen.

• Sammenligne koeffisientene foran hvert sikt å få uansett molar prosenter du trenger.

La oss si, for eksempel at du trenger å vite hvor mange muldvarper ATP produseres per mol av glukose i Glykolysen. Hvis du ser på ligningen, er koeffisient foran glukose 1, mens koeffisient foran ATP i produktene er 2. Derfor for hver en muldvarp av glukose forbrukes, to føflekker ATP produseres, 2 mol av NAD + er redusert til 2 mol av NADH, og så videre. Koeffisientene i netto ligningen gir deg muldvarp forholdstallene mellom arter i reaksjonen.