Fysiske egenskaper natriumsilikat

September 11

En reaksjon på svært høye temperaturer mellom natriumkarbonat og silisium dioksid danner den sammensatte natriumsilikat. Kjent som vann glass, natriumsilikat er vanligvis tilgjengelig i en vandig løsning, men du kan også finne det i robust begrunne. Som en gel er natriumsilikat brukt akvakultur som en effektiv substrat for alger vekst. Det er mye brukt i bilindustrien, tekstil og trevirkets behandling, for Brannvern og gjøre sement.

Utseende

Utseendet på natriumsilikat gjelder flere variasjoner, avhengig av det aktuelle programmet av sammensatt. Sammensatt primært vises som en hvit krystall pulver og vanligvis oppløses i vann og danner et alkalisk løsning. Denne løsningen har glanset, fargeløs utseendet av glass, derav kallenavnet vann glass.

Løselighet

Natriumsilikat har en høy oppløselighet i vann og stabilt i nøytrale eller alkalisk løsninger. Jo mer surt løsningen blir, jo mer reaktiv silikat ioner blir med tilgjengelig hydrogen ioner. Resultatet er produksjon av kiselsyre, brukt i en hard, glassaktige substans som kalles silica gel.

Stoffet egenskaper

Den Molmasse eller masse per mengde er substans, natriumsilikat 122.06 gram per mol. Det har en tetthet på 2,4 gram per mol, med en ekstremt høyt Smeltepunkt 1088 c. Bilindustrien bruker en hydrert form for natriumsilikat kalt pentahydrate natriumsilikat, som smelter på 72 C.