Hvorfor er kommunikasjon viktig i ekteskapet?

November 16

Hvorfor er kommunikasjon viktig i ekteskapet?

Kommunikasjon er en nødvendig del av livet, fra arbeid til skolen til fritid. Ekteskap må kommunikasjonsevner. Kommunikasjon hjelper forholdet vokse og må endre som folk endre gjennom ekteskapet. Gifte par har forskjellige måter å uttrykke seg selv, men kan fremdeles forstå hverandre. Kommunikasjon i ekteskap bør inkludere ikke-verbal komponenter som god lytting, øyekontakt og positivt kroppsspråk.

Intimitet

Intimitet innebærer mer enn fysisk kontakt. Intimitet innebærer emosjonelle åpenhet og forståelse, å kjenne hverandre personlig og dyp. Intimitet i ekteskap trives på kommunikasjon. Det er viktig å kommunisere om følelser daglig med kompis, siden åpenhet fører til forståelse. Din ektefelle vil ikke vet hvorfor du er i dårlig humør hvis du ikke fortelle dem og kan ta ansvar for sorgen hvis du ikke er åpen.

Forhindre problemer

Kommunisere om hverandres personlige quirks, hjelper preferanser, ønsker, behov og tro hver partner lære å behandle en hensiktsmessig. Alle mennesker trenger å bli elsket, men vi trenger å bli elsket på forskjellige måter. Hvis merkedager og helligdager er svært viktig for en ektefelle, men ikke så mye til den andre, for eksempel partner som virkelig bryr seg kanskje føler utelatt på ferie hvis han føler sin gave eller hun var mer ekstravagant. Men hvis han vet på forhånd at hans ektefelle ikke er stor på helligdager, kan han ikke føler så vondt.

Relasjoner og helse

God kommunikasjon betyr et sunt forhold. Og etter oppdagelsen helse, kan bety en sunnere kropp. Medisinsk forskning har vist at personer i gode relasjoner er sunnere, på hele. Stressende forhold, spesielt stress følelsen kan ikke uttrykke deg eller bli forstått, kan dårlig påvirke din fysiske helse, ikke bare din psykisk helse.

Kompromiss og beslutninger

Hvis folk ikke kan kommunisere og forstå hverandre klart, vil det gjøre skade umulig selv om begge parter ønsker å gå på akkord med noen beslutning. I stedet vil de fokusere på å prøve å forstå hverandre. Lære å kommunisere godt tidlig på i ekteskapet kan angi grunnlaget for en lykkeligere ekteskap samlet, men at kommunikasjon må vedlikeholdes. Holde tilbake eller ikke ber om hjelp gjøre ikke forholdet bedre.

Konfliktløsning

Noen argumenter kan ikke bare forebygges. Men kommunikasjon kan bidra ektepar forstå hverandres perspektiver. I en konfrontasjon, er ingen hennes mest tålmodige selv, men det er viktig å lytte. Det er nyttig å forstå hvorfor den andre personen er opprørt, fra hennes synspunkt. Når paret kan virkelig forstå hverandre kommunikasjon stiler, kan konflikt bli en mulighet for intimitet.

Livets endringer

Kommunikasjon hjelper også par planlegge livets endringer, topper og daler. Par må kommunisere om hvor de bruke penger og om de vil barn, hvor mange og hvorfor. Gifte par må gjøre mange beslutninger om sine barn. Prosessen med å oppdra barn krever god kommunikasjon, så det er ingen foreldre koble i måten barn behandles.