Unormal Cat oppførsel

March 8

Unormal Cat oppførsel

Katter kan være nysgjerrig og fascinerende skapninger. Hvis du ikke er kjent med katter og deres antics, kan det være vanskelig å tyde hva er unormal atferd til deres pet. Det er viktig å huske på at alle katter er unike og mange har sine egne feil. Hvis en merkelig oppførsel er gjør ingen skade deg selv eller din katten, er det nok ikke en grunn til bekymring. Det er imidlertid noen atferd å være på utkikk etter som de kan bety et større problem. I tillegg bør mange unormal atferd som kan forårsake skade å din slekt eller hjem kan ofte bli behandlet, og dette være din første forsvarslinje før forlate alle pet til en ly.

Typer

Kattene, som mennesker, kan komme opp med mange uvanlige og ofte underholdende opptreden. Det er imidlertid noen unormal atferd cat eiere bør være klar over. Disse inkluderer ull suger, Tvangslidelser, pica (forbruker eksempel varer) og uvanlige fobier. Andre problemer som kan forårsake problemer er skrape og søppel. Disse to siste problemene er imidlertid mindre unormal enn de er irriterende. Alle katter vil avlyse. Hvis din katten er skrape på upassende steder, bør du skaffe henne med flere skrape innlegg og ta deg tid til å undervise henne hva de er for. Likeledes om høyst kattene instinktivt vet hvordan du bruker en littler, kanskje voksen spredt har dårlige vaner som må bryte. Kattene bli vant til å bruke en bestemt type objekt for deres søppel boksen. Hvis en spredt ble aldri presentert med en søppel boksen før, kanskje hun allerede dannet en vane med å bruke en haug av søppel, eller et sted i hagen. Tid og trening er alt som trengs for å overvinne problemer med clawing og søppel boksen Bruk.

Identifikasjon

De fire store unormal katt atferd er de første to relativt lett å diagnostisere. Du vil sannsynligvis merke hvis din katten spiser masse eksempel elementer – en tilstand som kalles pica. Ull suge kan også refereres til som stoff tygge, og virkemåten er akkurat hva det høres ut. Dette er spesielt vanlig blant Siamese og orientalske arter. Noen katter vil helt fortære ull, også, som er ytterligere grunn til bekymring. Hvis din katten har en unormal fobi, kan dette være vanskeligere å identifisere. Hvis din katten er bare redd for noe som det sjelden møter, kan du ikke innse hva hennes frykt er før hun er blitt utsatt for denne stimulans flere ganger. Vanlige frykten for kattene er nye mennesker og steder, operatører og andre dyr. Obsessiv-kompulsiv atferd i katter kan ta på mai skjemaer. Noen flere vanlig seg rykning, tvangsmessig grooming eller bite sin egen hud. Alle opptreden din katten utstillinger som synes å være vondt henne er sannsynligvis et resultat av tvang.

Betydning

Det er viktig å ta din katten å se en veterinær så snart som mulig hvis han presenterer unormal atferd. Pica kan ofte skyldes en underliggende medisinsk tilstand som thiamine mangel, anemi eller leversykdom. Inntak eksempel elementer, inkludert stoff, som ull-suger-syndrom, kan føre intestinal blokkere og andre fordøyelsesproblemer som må behandles. Obsessive compulsive atferd kan bety en annen betingelse som huden sykdommen, parasitter eller thyroidea sykdom. Første steg burde alltid være å utelukke treatable legeundersøkelse vilkårene. Dyrlegen vil også ha råd for å håndtere disse opptreden utgaver selv om de ikke er forårsaket av en fysisk medisinsk tilstand.

Betraktninger

Årsaken til mange atferdsforstyrrelser kan være å cat's første ukene av livet. Kattunger trenger riktig socialization i de første 3 til 16 ukene av livet. Uten denne omsorg og oppmerksomhet, kan kattunger utvikle seg til kattene med unormal frykt og atferd. En annen vanlig årsak til disse atferd er stress. Stressfaktorer i kattens livet kan være så enkelt som en skitne søppel eller inkonsekvent fôring ganger. Små barn kan også være en stressor for kattene, særlig hvis katten var tidligere din "bare barnet."

Forebygging/løsning

Den beste måten å hjelpe en katten med opptreden problemer, bortsett fra å se vet, er å redusere belastningen i kattens liv. Gi fersk mat og vann hver dag om gangen konsekvent. Ren søppel boksen regelmessig, i en forutsigbar tid, også. Øke muligheter for moro og stimulering for katten din. Rotere hans katten leker, gir rikelig med riper og lekeområder og tilbringe litt tid dedikert til å spille. Hvis det er barn eller hyppige besøkende i huset, kan du angi et trygt område for katten din. Sted sengen og noen leker i et rom eller skapet der ingen andre vil plage ham. Gjøre det klart for alle i huset at når din katten går inn i sin spesielle plass, han er ikke å bli forstyrret. Så fristende som det kan være, som voksen, å tillate deg selv å være eneste lov til å sjekke opp på ham her, du bør gjøre en innsats, følger samme regler og gi katten litt fred og uforstyrrethet.