Hvordan lære barn å bruke en datamaskin

July 12

Datamaskiner tjene ikke som bekvemmeligheter, men heller nødvendigheter. Datamaskiner figur hvordan vi kommuniserer, forretninger og holde oversikt over alt som skjer i verden rundt oss. Så må nå mer enn noensinne, foreldre lære barna å bruke maskinen. Med veiledning, kan barn få computer literacy i ung alder i et trygt miljø.

Instruksjoner

• Sett til side vanlig datamaskin tid med barnet. Dette gjør datamaskinen tid en opplevelse bonding mens det lar deg overvåke sine aktiviteter.

• Start med grunnleggende. Lære barnet bruke musen, hvordan å skrive på et tastatur og hvordan å åpne et program. Andre enkle oppgaver inkluderer oppstart og nedleggelse datamaskinen, endre volumet og setter inn en CD.

• Tillat barnet å spille spill og utforske barnevennlige nettsider. Du kan kjøpe pedagogiske dataspill billig på de fleste store forhandlere. I tillegg mange barns nettsteder som DisneyChannel.com og NickJr.com inneholder spill og aktiviteter rettet mot barn i ulike aldre.

• Tillat barnet å utforske under nøye oppsyn. La ham klikker ulike programmer, Skriv inn tilfeldige bokstaver i tekstbehandlings-programvare, tallene inn i kalkulatoren og trekke snirklete linjer i programmet maleri. La ham tilfredsstille hans kuriositeter i et kontrollert miljø mens læring samtidig.

• Snakk om farene som datamaskiner utgjør. I en ærlig men alder-passende måte, forklarer reglene og fremheve potensielle farer på Internett. Delikat advare barnet med å snakke med fremmede i cyberspace, samt farene ved å klikke på ukjente nettsteder og nedlasting ukjent programvare.

Tips og advarsler

  • Som barnet blir mer datakyndige og søker økt uavhengighet, kan du vurdere å installere et Internett-filter for å blokkere støtende innhold.