Shire Horse informasjon

January 16

Shire Horse informasjon

Hobsyssel er en hest rase som er lett skilles fra andre raser. Mens den enorme størrelsen på the Shire horse kan være skremmende, er det betraktet en av de mest føyelig equine rasene. Del av utkastet hest familien, Shires anses "kaldblodige" hestene, henvise til deres stødig, mellow natur.

Historie

Grunnlaget for Shire rasen kan spores tilbake til 1200-tallet når meget solid, store hingster fra Holland ble brakt til England å avle med mindre, lokalt avlet mares. Resultatet var en solid, sterk hest mer enn i stand til å bære en rustning-laden rider i kamp. Disse hestene ble primært brukt i slag før sverd ble erstattet av våpen på 1400-tallet. Som raskere hestraser ble gunstigere krigstid mounts, hestene overført til gårder. I midten av 1800-tallet Shires ble importert til USA.

Eksteriør

American Shire Horse Association etablert en standard skisserte ønsket konformasjon av denne equine rase. Konformasjon er et annet ord for hestens fysiske egenskaper. Svart, brun, bay, grå eller kastanje er foretrukket fargene for en Shire. Minimum høyde er 16,2 hender (en "hånd" er tilsvarende 4 inches), men den gjennomsnittlige Shire står en 17.1 hender. Hodet er lang og tynn mens halsen bør være i forhold til kroppen sin. Tykk jaws anses uønsket, som er overdreven hvite merkingen på kroppen. Ryggen er ideelt kort og sterk stedet dyppet eller svaiet. Siden kroppen skal være dype og godt avrundet, ikke flat eller "plate side". Shires har langt hår rundt deres hale som kommer over sine hover. Kjent som "fjær", skal denne håret rett og silkeaktig.

Temperament

Selv om størrelsen kan være overveldende, er Shires svært rolig, trainable og omgjengelig. De er ikke "hot" eller skumle hester. De er svært mild og når trent for en bestemt jobb, ønsker å behage. I motsetning til sine warmblood og hotblood kolleger (for eksempel Trakehners og fullblodshester, henholdsvis), Shires er ikke lett opprørt.

Egnethet

Selv om rasen opprinnelig innkvartert tunge ryttere er sjelden dagens Shire montert. Snarere de brukes oftest for jordbruk, transport laster eller trekke vogner og ploger. De er ekstremt kraftig dyr

Omsorg

Grunn av sin enorme størrelse krever Shires mye strøm sammenlignet med mindre arter. De bør ha tilgang til frisk høy og vann og plass til å vandre rundt. Hvis en Shire må være stoppet være båsen betydelig større enn en stabil for gjennomsnittlig størrelse hester. Oppmerksomheten skal betales til sine fjær å hindre pododermititis, ellers kjent som "riper", som er en bakteriell infeksjon nær hestens ankelen.