Farkel terningen spilleregler

January 20

Farkle er et terningspill som kombinerer både strategi og flaks. Spillerne konkurrerer om å prøve å få høy scoring kombinasjoner på vei mot målet 10.000 poeng. Strategien i Farkle er basert på å bestemme om du vil ta lavmål kombinasjoner eller risikere poengsummen og fortsette rulle for høyere score. Vurderer at den strategi delen av spillet ikke er for avansert, er Farkle et bra spill for sosiale sammenkomster, tillater spillerne å snakke mens de spiller spillet.

Antall spillere og utstyr

Spiller Farkle krever minimalt med utstyr, inkludert seks terninger og et stykke papir og penn eller blyant å holde score med. Antall spillere i et Farkel er ubegrenset, men jo flere spillere du har jo lenger spillet vil vare.

Grunnleggende Scoring

Målet med Farkle er å score så mange poeng som mulig på din tur. Du får poeng for kombinasjoner tjent ved å rulle tre matchende terninger, tre par eller seks terninger i numerisk rekkefølge. En terning med en ettall eller fem på den kan også brukes til å score poeng. Hver kan bare brukes én gang i scoring for Farkle, og deretter settes til side og rulles ikke igjen med mindre spilleren til slutt bruker alle seks terninger scorer som kombinasjoner eller terning.

De høyeste scoring kombinasjonene er enten tre de eller seks terninger på rad i numerisk rekkefølge. Begge disse kombinasjonene få 1000 poeng. Andre sett med tre av en slags score alt fra 200 til 600 punkter hvor mange spilleren ruller tre. Tre par på en enkelt rulle score 500 poeng. Terning scoring er 100 poeng for hver, og 50 poeng for hver fem. En spiller kan stoppe rulle når som helst han ønsker og legge sine poeng på hans poengsummen ark. Hvis en spiller klarer å bruke alle seks terninger for å score, er hun lov til å rulle alle seks terninger igjen og fortsette til hun velger å stoppe eller hun ruller en Farkle.

Rulle en Farkle

Når en spiller ruller gjenværende terningene i spill og ikke kast en scoring kombinasjon eller alle seg eller femmere på at roll, kalles en Farkle. Dette betyr at spilleren mister alle punktene han hadde samlet for den svingen. I løpet av spillet, hvis en spilleren gynge en Farkle for tre svinger på rad, hun ikke bare mislykkes å score den runden, men en 1000 poeng straff er også trukket fra sin score.

Vinne i Farkle

Tradisjonelle reglene for Farkle krever en score på 10 000 poeng for å vinne spillet. Spillet av Farkel krever ikke at hver spiller har likt antall svinger. Den 10 000 poeng summen kan også reduseres for et kortere spill av Farkle. Turneringer kan spilles ved spillere konkurrere på flere tabeller, med vinnerne på hvert bord som fremme til et finalebord en Farkel Championship.