Hvordan til å rapportere observasjoner av stjerneskudd

November 5

Stjerneskudd ikke egentlig stjerner på alle. De starter som biter av smuss, støv og is. Som de svever rundt galaksen kalles de meteoroids. Når disse meteoroids er trukket inn i jordens gravitasjonskraft, faller de. Fallende meteoroids kalles meteorer og kan etterlate pekerspor brennende rusk. De fleste brenne helt opp i atmosfæren. Hvis alle partikler overlever kalles brikke en meteoritt. Ingen er pålagt å rapportere en meteor, men det er organisasjoner som setter pris på dataene.

Instruksjoner

Hvordan du rapporterer et stjerneskudd

• Sjekk klokken snarest du innser du har sett et stjerneskudd. Det er viktig å tid hendelsen så nøyaktig som mulig. Dette hjelper Meteor samfunnet avgjøre om en meteor ble sett av flere personer, eller om det var flere meteorer i området.

• Skriv ned detaljene i meteoren. Hvor lenge var halen? Hvilken farge var det? Gjorde stjernen fizzle ut eller forsvinner i et? Denne informasjonen hjelper Meteor samfunnet bestemme meteor du så.

• Orientere deg. Hvis du har en GPS, skriv ned de eksakte koordinatene. Ellers bruk landemerker, som "på hjørnet av Hwy 70 og Browns Rd."

• Skriv ned plasseringen i himmelen hvor meteoren begynte å flamme. Bestemme retningen (Nord, Sør, øst eller vest) fra din plassering. Bruk en enkel plast transportør til å beregne dens vinkel over horisonten. Bare holde plast transportør og den rette kanten nederst med bakken. Merk det meteor starten og slutten på transportør og skriv ned disse vinkler.

• Skanne himmelen for noen andre meteorer. Noen ganger bunter meteorer reise i. Dette skjer når en større meteor bryter hverandre nær jorden og brikkene traff atmosfæren på ulike tidspunkter.

• Angi data i American Meteor Society rapporteringsskjema på deres hjemmeside.