Deler av en statistikktabell

July 23

Deler av en statistikktabell

Verden er proppfulle av fakta. En måte å sortere og presentere disse fakta er med en tabell. Tabeller kommer i nesten like mange former som fakta de inneholder. Tabeller kan finnes overalt, fra ernæringsmessig etiketten på baksiden av en pose med marshmallows til dataanalyse i en akademisk diskusjon om finch populasjoner i Galapagos-øyene. Statistiske tabeller, som alle tabeller og om de presenterer beskrivende statistikk, inferential statistikk eller en kombinasjon av begge, bør følge bestemte formateringsretningslinjer hvis de skal presentere informasjonen de inneholder klart og effektivt.

Nummer og tittel

Hver statistikktabell bør ha et nummer og tittel. Nummer tabellene i rekkefølge som du sitere dem i rapporten, papir eller dokumentet. En periode bør følge nummeret. Gjør tittelen konsis og ikke lenger enn to linjer på de fleste. Det bør være kort beskrivende, henviser bare til de viktigste elementene i tabellen. Følg reglene for organisasjonen som du skriver når du bestemmer på stil og kapitalisering av tittelen. Chicago Manual of Style, for eksempel råder setningsmønster uten punktum på slutten. En typisk tittel i denne stilen ville være, "Rate av ikke-spesifikk arter feil under tørke."

Overskrifter og deloverskrifter

Overskrifter og deloverskrifter identifisere og bestille kolonnene som data vil bli presentert i kroppen av statistiske tabellen. De er kanskje den viktigste delen av tabellen fordi uten dem, dataene de presentere er meningsløse. Bruke nøkkelord i overskriftene beskriver dataene og gjøre hver overskrift bredere enn kolonnen nedenfor. Hver overskrift bør også være entall Hvis dataene introduserer er flertall. Kolonneoverskriftene vanligvis stå over statistiske data ordnet loddrett under dem. Hver og en skal være sentrert på den lengste linjen av data under den. Når en kolonneoverskrift refererer til mer enn én kolonne, kalles en kolonne skiftenøkkel. En linje under skiftenøkkel, kalt en skillelinje, strekker seg over toppen av kolonnene skiftenøkkel refererer til for å gjøre tilkoblingen mellom kolonnene og kolonnen skiftenøkkel klart. En kolonne skiftenøkkel kalles også overskriften wafer. Kolonnen fastnøkler kan inkludere enheter gjelder for dataene, for eksempel "Blue-beaked finch dødeligheten økning."

Sta.

Hvis den statistiske tabellen har en kolonne helt igjen, denne kolonnen kalles mangelfull og kolonneoverskriften kalles et stub-hode. En spire inneholder ofte kategoriske informasjon som beskriver dataene i selve tabellen til høyre. Stubben bør stille opp horisontalt med dataene som det viser. Hvis oppføringen spire er mer enn én linje lang, justeres generelt kroppen dataene den refererer den siste linjen i stubben. Men hvis begge spire oppføring og datakolonnene identifiserer opptar mer enn én linje, skal de første linjene av stubben og dataene justeres.

Kroppen

Kroppen av statistiske tabellen presenterer data samlet fra studiet eller analyse. Det er til høyre stub, hvis tabellen har en og under kolonneoverskriftene, deloverskrifter og fastnøkler. Hver datakolonne i kroppen bør presentere samme kategori av informasjon. Prosenter, for eksempel bør okkupere en kolonne og frekvenser en annen. Hvis du vil skille mellom ulike grupper samtidig opprettholde de samme kolonneoverskriftene, bruke en tabell skiftenøkkel og skillelinjen. En tabell skiftenøkkel er bare en underoverskrift i selve tabellen. Det er etterfulgt av en delelinje som spenner over tabellen. I motsetning til hoved overskrifter og deloverskrifter i en tabell, kan tabell fastnøkler være flertall.

Notater

Tabellen notater er nødvendig hvis det er noe i statistiske tabellen som ikke kanskje er klar for leserne ved første øyekast. Hvis tabellen krever notater gjelder for hele tabellen, kan du plassere disse notatene under en skillelinje merking bunnen av tabellen. Foran dem med et kolon og ordet "Note". For eksempel: "Merk: Data utilgjengelig i mai-juni alternative år." Hvis du skriver for en journal som statistiske studier er vanlig, du trenger ikke å identifisere slike vanlige forkortelser, men mer esoteriske akronymer og vilkårene skal identifiseres. Dette kan du plassere en stjerne () etter termen defineres, og plassere en andre stjerne under siste notatene generelt og i tråd med ordet "Note" ovenfor. Følg denne stjerne med en forklarende uttrykk, for eksempel "mener tap tallene utelukke ikke-innfødte arter." Hvis du har andre data - eller kolonne-spesifikke notater til, bruk to stjerner, tre stjerner, så enkelt og stablet kors, i denne rekkefølgen. Hvert symbol og forklarende tekst bør ligge på en egen linje.