Historien om Swiss Army kniver

November 4

En Swiss Army knife er en multifunksjonell lommekniv. Det er beskrevet som sådan fordi i tillegg til et blad, den har forskjellige verktøy som en Boksåpner og en skrutrekker. Alle funksjonene kan vippes ut og kastet i håndtaket på kniven, som er vanligvis rød og har Sveits våpenskjold: korset og skjold.

Bakgrunn

I 1886 begynte soldatene i Sveits å bære enkelt-blad folding kniver som en del av deres våpen. Med innføringen av en ny rifle til den sveitsiske hæren i 1889, var en skrutrekker nødvendig for å demontere den. Kan ikke stole på de lokale cutlers å masseprodusere kniv som bladet og skrutrekker, samt en reamer åpneren, den sveitsiske hæren slått til Solingen, Tyskland, å gjøre det i stedet.

Oppfinnelse

I en febrilsk nasjonalisme skremt av avhengigheten av den sveitsiske hæren på slike utenlandsk hjelp sveitsiske cutler Karl Elsener. I 1891, han dannet sveitsiske bestikk laug og begynte arbeidet med inngå tidligste forløperen til Swiss Army knife, som hadde to blader og en korketrekker og utmerket med en korset og skjold. Han gjorde den første leveransen til hæren i oktober. Enheten ble referert til som "Offiziersmesser," som betyr offiser kniv.

Victorinox og Wenger

Elsener ville ikke nyte monopol over sin oppfinnelse for lenge. Akkurat som hans selskap---senere kalt Victorinox, etter hans mor, Victoria og rustfritt stål, kjent som "inox"---var få trekkraft, en annen bestikk virksomhet i Sveits, Paul Boechat & Cie---det ble senere Wenger selskapet---startet selger et lignende produkt i 1893. Konkurransen ble så voldsom at den sveitsiske regjeringen, villig til å stoppe videre friksjon, i tillegg til å forhandle for lavere priser, inngått en avtale med både Victorinox og Wenger i 1908 som krevde den sveitsiske hæren dele kniv bestillinger mellom de to selskapene. Selv om i 2005, kjøpte Victorinox Wenger, dele både likevel KNIVs produksjon, med tidligere refererer til verktøyene som "originale" og sistnevnte til verktøyene som "ekte."

"Swiss Army" kniven

Det var under andre VERDENSKRIG at Officer's Knifes popularitet strukket utover sine grenser, som store mengder ble levert til amerikanske hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret. Det var amerikanske soldater som innførte begrepet "Swiss Army knife" etter fåfengt forsøk på å uttale enkelt sin opprinnelige navn, Offiziersmesser.

I dag

Dagens Swiss Army kniver er utrolig mangfoldig med tilleggsverktøy som nagle fil-størrelse, tannpirkere, pinsett, nøkkelringer og forstørrelsesglass briller, bidra til mer enn 100 forskjellige kombinasjoner. Det er ikke lite rart at Swiss Army kniv er noen ganger referert til metaforisk multitasking nytte og effektivitet.