Diabetiker katter & karbohydrater

November 19

Diabetes er en tilstand som forårsaker høyt blodsukker. Kattene er ikke immune mot denne sykdommen, og det er svært viktig å holde det under kontroll. Samarbeider tett med din veterinarian for å sikre din katten spiser riktig kosthold og som sine blodsukkeret overvåkes nøye.

Feline Diabetes

Diabetes er en sykdom av feline endokrine systemet. Visse faktorer, som fedme, aktivitetsnivå og kosthold, kan bidra til diabetes. Noen katter må insulin for å holde deres blod glukose nivå.

Karbohydrater

Kattene er kjøttetende dyr, så en høy-karbohydrater diett ikke er naturlig for dem. En katt systemet er designet for å bruke protein og fett for energi; det ikke behandle karbohydrater godt eller konvertere dem til energi. For mange karbohydrater kan forårsake en katt blodsukkeret å stige og gjør bukspyttkjertelen jobbe hardere. Karbohydrater trenger bare utgjør ca 3 til 5 prosent av cat's diett, med maksimalt 10 prosent.

Kattemat

Ifølge Dr. Lisa A. Pierson, DVM, alle tørr cat matvarer inneholder mange karbohydrater, og en våt matvarerne kan også være høy i karbohydrater. Noen cat matvarer består av så mye som 50 prosent karbohydrater. Dr. Pierson advarer at noen resept cat matvarer som er laget for diabetiker katter er fortsatt for høyt i karbohydrater---de bare inneholder mindre enn vanlig kattemat--- og er ofte laget med dårlig kvalitet ingredienser.

Kosttilskudd endringer

Diskutere katten din diabetiker diett med din veterinarian. Mate en diett som er høy i fett og protein, men lav på karbohydrater kan beskytte diabetes under kontroll. Muskelen kjøtt er best å bruk og biprodukter, orgel kjøtt soyaprodukter bør unngås. Det er også viktig å opprettholde din kattøye vekt og at den ikke spiser mye mat, selv om maten er lave i karbohydrater.

Forholdsregler

Ifølge Dr. Pierson er det svært viktig å justere din kattøye insulin hvis du bytter ham til en lav-karbohydrat diett; noen katter kan tas av deres insulin helt. Gjør det føre hypoglykemi og kattens blodsukkeret får lav nok til å føre til hjerne skade eller død.