Hva er en Magnavox Odyssey Microprosessor?

April 8

Hva er en Magnavox Odyssey Microprosessor?

En Magnavox Odyssey microprosessor eller mikroprosessor refererer til Magnavox Odyssey 2 mikroprosessoren. Det er en spillkonsoll som ble utgitt i 1978 som har en Texas Instruments brikkesett design prosessoren og en grafikkprosessor. Odyssey spillet konsollen kretser eller spillet patronene koblet til spillkonsoll og kobber pinnene på kortene fullført en krets som ville tillate en pre-installert spillet skal spilles på TV.

Historie

Magnavox Odyssey ble oppfunnet av Ralph Baer, som jobbet på den i fem år før det ble utgitt i 1972. Magnavox Odyssey ble lansert tre år før Atari PONG hjem konsoller, noe som gjør det til den første hjem spillkonsollen på markedet. Baer var en av pionerene av hjem spillkonsoll. I 1975 oppfant han metoden Mikroprosessorstyrt Videospiller-basert interaktiv video spill. Metoden inkludert systemer for hekkende data i videosignaler å muliggjøre sanntids interaksjon mellom spilleren, VCR-levert bilder og mikro-prosessor-generert handling tegn på TV-skjermen.

Odyssey 2

Magnavox Odyssey 2 ble utgitt i 1978 med ett salgspris av $100. Den ble solgt som Philips Videopac G7000 i Europa, som Philips Odyssey i Brasil og som Magnavox Odyssey 2 i USA Når Philips kjøpte Magnavox, solgte selskapet spillkonsoll som Philips Odyssey 2.

Kretser

CPUEN til Magnavox Odyssey var Intel 8048 8-bit mikro-kontrolleren som hadde 648B RAM. Odyssey hadde flyttbare krets kort eller integrerte kretser som ble brukt til å velge og spille en av de innebygde spillene på konsollen. Odyessy brukt diode transistor logikk komponenter, som var "pre mikroprosessor" komponenter som besto av en minimaskin bygget med diskret integrerte kretser på tre kretskort. Dueller under spillet gjøres ved DTL informasjon som brukte kretser. Ball retning reversering ble kontrollert av DTL informasjon som brukte flip-flop kretser. Krets komponentene som opprettet piksler for ballen og spillerne brukes binære signaler.

Eksterne enheter

Odyssey 2 kom med to spiller hånd kontroll styrespaker, en alfanumerisk (QWERTY) tastatur, en antenne/spill bryterboks og spillet patron. Det var en farget plast overlegg for TV-skjermen som lyse spille-feltet for spilleren sprites å manøvrere rundt. Joysticken kontrollere eller ball og padle symboler var kontrollert av analoge kontrollere, ligner på hvordan Atari 2600 padleårer kontrollert spill.