Hvordan finne nøkkelen til en sang

February 8

Hvordan finne nøkkelen til en sang

Det er flere grunner til hvorfor du kanskje vil finne nøkkelen til en sang. Kanskje du hører en sang du vil lære å spille gitar eller piano, og du trenger å vite hva nøkkel det er slik at du kan begynne å finne ut hvordan å spille den. Et annet formål vite nøkkelen av en sang er slik at du kan forutse hvilke notater skal spilles skarpe, flat eller naturlig. Du har kanskje en sang å synge, og du har å fortelle et band som nøkkelen til å bruke. Forstå nøkkelen av en sang gir deg en mer komplett forståelse av sangen generelt. Du kan finne ut nøkkelen ved å følge noen få trinn.

Instruksjoner

Toneart

• Se på begynnelsen av notene. Treble nøkkel og tid signatur, burde du se en nøkkel signatur, som vil enten bestå av "#" merking (kryss), "b" merking (leiligheter) eller ingen tegninger på alle.

• Erkjenne at sangen er i nøkkelen av C hvis det er ingen sharps eller leiligheter i nøkkelen signaturen.

• Finne ut nøkkelen finnes sharps. En skarp er nøkkelen til G, to kryss angir nøkkelen d, tre sharps lik nøkkelen a, fire sharps lik nøkkelen av E og fem sharps lik nøkkelen av B.

• Finne ut nøkkelen finnes leiligheter i nøkkelen signaturen. En flat angir nøkkelen av F, to leiligheter mener det er i nøkkelen av Bb, tre leiligheter lik nøkkelen av Eb, 4 leiligheter lik nøkkelen av Ab, fem punkteringer angi nøkkelen av Eb og seks leiligheter mener det er i nøkkelen av Gb.

Lytte spor

• Lytt etter akkorden som sangen begynner og slutter på. Prøv nynne banen og matche den på piano eller klimpre en akkord på gitar som tilsvarer lyden i sangen. Hvis du finner denne akkord eller rot merke til akkorden, har du sannsynligvis funnet ut nøkkelen av sangen.

• Se etter dominerende mønstre av akkorder i en sang. Mest brukte akkorder i en sang er I, IV og V. I akkord er nøkkelen av sangen. For eksempel, hvis du hovedsaklig hører akkorder G (I), C (IV) og D (V), er sangen i G.

• Lytte til SKIFT. Noen sanger modulerer fra én tast til en annen. Hvis du hører et tydelig skift i sangen, bruk de forrige to trinnene til å regne ut den nye nøkkelen.