Hva er det forskjeller mellom mannlig & kvinnelige tysk Pinschers?

December 9

Tyske pinschers er mellomstore og klassifisert som arbeider hundene av amerikaneren Kennel Klubben. Rasen er relatert til Dobermans og Schnauzere og er kjent for sin smidighet, intelligens og utholdenhet. De kan gjøre gode kjæledyr, spesielt for energisk familier som oppfyller deres morsjonnødvendig. Selv om hunder er sterkt påvirket av trening og tidlig socialization, er det små forskjeller mellom mannlige og kvinnelige hunder. Potensielle hundeeiere bør merke seg at disse forskjellene er bare generelle og at en enkelt hunden kan avvike fra normen.

Aggresjon

Faktoren som mest sterkt påvirker aggresjon er tidlig socialization. Ingen godt trent hunden skal ha aggresjonen utgaver. Mannlige og kvinnelige tyske pinschers er imidlertid utsatt for ulike former for aggresjon, spesielt hvis venstre utrente. Menn er mer sannsynlig å oppføre seg aggressivt med andre menn, spesielt hvis de ikke er neutered. De kan også bli aggressiv når en nærliggende kvinner er inne heten. Selv om menn pleier å ha en lavere terskel for aggressiv atferd med annet hundene, er kvinner mer sannsynlig å få i alvorlige kamper som er vanskelige å bryte opp. De er også mer sannsynlig å bli aggressivt beskytter av familiemedlemmer, særlig barn.

Seksuell atferd

Mannlige og kvinnelige pinschers hver presentere egne utfordringer i form av seksuell atferd, særlig hvis de ikke spayed eller neutered. Unspayed kvinner gå inn i heten to ganger i året. De blø og tiltrekke mannlig hundene fra omkringliggende områder. Menn, spesielt unge og unneutered seg, er utsatt for humping objekter, folk og annet hundene. Dette kan vanligvis unngås hvis hanndyr er neutered før de seks måneder gamle.

Kjører bort

Menn er mer sannsynlig enn kvinner å løpe vekk fra hjem, rømme og vandre. Dette skyldes at selv når hanndyr er neutered, kan de fortsatt bli tiltrukket av lukten av en kvinner inne heten. Eiere av mannlige tyske pinschers bør være forsiktig med å lage tilstrekkelig hindringer å flykte. Styrke og hastigheten på pinschers gjør dem spesielt utfordrende å fange når de har rømt.

Størrelse

Gjennomsnittlig er mannlige pinschers større enn kvinner, men det er sikkert unntak og noen personlige kvinnelige kan være større enn en enkelt mann. AKC foreskriver 17-20 inches på det høyeste punktet på hundens manken som den ideelle høyden for disse hundene. Kvinner vil bli nærmere 17 inches, mens mange menn kan vokse større enn 20 inches. Menn pleier også å veie mer enn hunnene gjennomsnitt 35 pounds, mens hunnene gjennomsnittlig 25 pounds.

Etterretning

Det er ingen målbar forskjell i intelligens mellom mannlige og kvinnelige tyske pinschers. Noen personlige hundeeiere kan rapportere små forskjeller, men det er ingen grunn til å tenke disse forskjellene faktisk eksisterer eller at hvis de gjør, de er medfødt. Hunden utdannet Jean Donaldson spekulerer at hundeeiere kan behandle menn og kvinner i litt forskjellig måter, dermed skape hunder som fungerer litt annerledes.