Hva bruker moderne Taxonomists å klassifisere organismer?

April 3

Hva bruker moderne Taxonomists å klassifisere organismer?

Selv om utarbeidet av svenske vitenskapsmannen Carl Linnaeus mer enn 300 år siden, brukes fortsatt binomiske klassifikasjonssystem å skille ulike typer planter og dyr. I utgangspunktet får hver livsform en stor generisk navn og en lavere-borehullstjenester arter tittel. Med fremskritt av moderne vitenskap brukes imidlertid andre biokjemiske og evolusjonære metoder for eksamen videre studier og skille planter eller dyr.

Bakgrunn

Moderne taksonomiens først utviklet som en statisk vitenskap, men som vår kunnskap om naturen er endret, så har vitenskapen. I dag, spesielt med utviklingen av domestiserte varianter og anerkjennelse av Underart ser de fleste forskere plante- og klassifisering som en skiftende vitenskap. Denne virkeligheten er særlig tydelig på antall varianter og underarter som gjenkjennes nå i vår biologiske riket. Bare et besøk til en blomst og hagearbeid barnehage skulle avsløre mange varianter av fargerik og fascinerende planter, hver med sin egen nye Latinsk navn. Komme tilbake til samme sted etter noen år, og sjansene er du vil se mange nye varianter som ikke var tilgjengelig flere år tidligere.

Fysiske egenskaper av dyr

Anatomisk kjennetegner dyr (og planter) er fortsatt svært viktig i klassifisere både planter og dyr. Når forskere oppdager en ny dyr eller plante, det første de ser for er likheter med eksisterende livsformer. For å fremme denne undersøkelsen, må forskeren etablere hvis det var en felles evolusjonær link til de to typene dyr eller hvis de to utvalgene utviklet langs uavhengig parallelle linjer. Hvis de to dyr som antas å ha en felles stamfar deretter klassifiseres de tett sammen.

Cellestruktur

I dag har forskere mange måter å se på cellestruktur å studere detaljene i cellestrukturen. Hvis forskere for å bruke disse kraftige nye teknikker som hjelp klassifisere planter og dyr, må de se på av forskjellige prøver, for å oppnå de beste resultatene. Videre kan norske undersøke protein, eller DNA-sekvenser, samt foretagende kromosomet maleri å få mer informasjon som kan brukes i anlegget eller dyr taksonomi.

Phytochemistry

Phytochemistry, som er også kjent som kjemi av planter, har vært medvirkende i å utvide vår kunnskap om planteriket. Ikke bare har dette vitenskap lagt til vår kunnskap om medisinske kjemiske forbindelser, naturlig finnes i planter, men også det har gitt oss en større grunnlag å skille mellom lignende arter. En av de viktigste eksemplene gjelder siste reklassifisering blant anlegget ordenen Lamiales (mints), der visse familier (spesielt Scrophulariales) har blitt restrukturert basert på biokjemiske analyse av anlegget prøver.