Utviklingen av en Baby på 12 måneder

April 26

Ifølge barn psykolog, Dr. Dorothy Einon, babyer som er 12 måneder gammel å kommunisere enklere deres behov, dele sine erfaringer og er "mer aktiv og selvstendig enn før." Hun understreker at hvert barn er unikt og når utviklingsmessige milepæler i sitt eget tempo. Derfor gir et sammendrag av 12-måneden-gamle babyens utvikling tilnærmet normal spedbarn utvikling for at alder.

Fysisk utvikling

Normal utvikling av grov motoriske ferdigheter gjør det mulig for 12-måneden-gamle babyer å gjennomsøke med hell på hender og knær og sitte oppreist, uten hjelp. De bruker møbler til å dra seg til en stående posisjon, kanskje med én hånd for å cruise rundt, og senke seg forsiktig på gulvet. De går sammen med støtte fra noen & rsquo; hender eller et hjul leketøy. En baby på 12 måneder gammel fortsetter å teethe og er våken i ca 11 timer hver dag, med bare én eller to kort dagtid naps. En barna helse artikkel gjennomgått av Elana Pearl Ben-Joseph, MD, understreker behovet for å holde barna denne alderen i et "trygt miljø for leting" som de blir stadig mer nysgjerrig og mobil.

Hånd-øye-koordinasjon

Normal utvikling av finmotoriske ferdigheter betyr at på 12 måneder, babyer vise hånd preferanse (venstre eller høyre) og holde fargestifter i sin palm (palmar grep) å merker. I denne alderen, babyer bygge tårn med stabling kopper og sette figurer i figur sortering. De nyte hånd koordinasjon spill som "Pat-en-kake" og helle i beholdere på bad tid. De fleste 12-måneden-gamle babyer liker å mate seg selv, men dette er fortsatt ganske rotete. De har kontroll over sin tommelen og pekefingeren (knipetangsmanøver grep) når fôringen seg biter av mat.

Kognitiv utvikling

Babyer 12 måneder gammel er nysgjerrige og deres bedre konsentrasjon gjør det mulig å leke med leker, enkel puslespill eller styret bøker for et minst et par minutter. Ifølge barn psykolog, Dr. Richard C. Woolfson, gjør normal spedbarn utvikling mellom 10 og 12 måneder babyer å bruke omtrent en femtedel av "stirre og observere." Woolfson forklarer også hvordan 12-måneden-gamle babyer som se og imitere handlingene til deres omsorgspersoner og, på grunn av forbedret hukommelse, «forsøk neste handling i en kjent rutine som du har begynt."

Språkutvikling

En 12-måneden-gamle baby svarer til hans eller hennes navn når det kalles, og gjenkjenner navnene på andre familiemedlemmer. Følg de enkle instruksjonene som "Wave farvel", eller "Gi meg koppen, vennligst." De peker til objekter i bildebøker, spørsmål, for eksempel "Velg sauene." De prøver å gjenta ulike lyder, for eksempel Dyrelydene, (for eksempel "Baa" for sauene). Deres skravling har rytmen av tale, med kombinasjoner av ulike stavelser, for eksempel, "loy-lum", "mah-bah." En alder av 12 måneder, er babyer vanligvis uttalt første gjenkjennelig ord, som "Dada" eller "Bye-Bye."

Emosjonelle utvikling

En 12-måneden-gamle baby viser hengivenhet til familie og kjent omsorgspersoner. En del av normal spedbarn utvikling for 12-måneden-gamle babyer er å vise "separasjonsangst" hvis deres primære omsorgspersonen (som Mom) etterlater dem med en venn eller familiemedlem. De samhandler med voksne og eldre barn som spiller med dem og gi sanger, historier og cuddles. De engasjere seg i ensom lek og parallelle spille sammen med andre barn på samme alder, ser og noen ganger kopiering hva andre barn gjøre. Selv om babyer på 12 måneder vil motta ros fra deres omsorgspersoner, de raskt vise deres misliker eller temperament hvis de ikke ønsker å samarbeide med noe.