Hvordan en forfatter gjør boken dekker?

October 12

Hvordan en forfatter gjør boken dekker?

Selv-publisering eller ikke

Om en bok er selv publisert eller hvis det er produsert gjennom et stort forlag bestemmer hvor mye inndata en forfatter har på hva bokomslaget ville ligne. En selvstendig utgitt bok vil ha forfatterens egne kunstverk eller en kontrakt artist gjør bokomslaget, mens et forlag bruker egne kunstnere og metode ved å bestemme hva bokomslaget ville ligne. Noen ganger en forfatter har noen informasjon om bokomslaget i sistnevnte tilfelle, men det er ofte bare for endelig godkjenning.Det kan også være flere bokomslaget som nådegaver forsiden av en støv jacker eller bok. Avhengig av hvor mange er laget av boken og hva slags format blir det i vil avgjøre hvor mange boken dekker en bok vil ha. Ulike typer bok formater er myk dekker, hardt dekke med smussomslag, innbundet og innbundet med ingen smussomslag.

Gjør det selv

Hvordan en forfatter gjør boken dekker?

Når selv publisering forfatter har muligheten til å gjøre bokomslaget for seg. Dette er et flott alternativ, fordi forfatteren vet hva slags bilde fungerer best for boken siden hun kjenner innholdet av det. En forfatter kan ta bilder og bruke et bilderedigeringsprogram til å gjøre et bokomslag eller forfatter kan kontrakt kunstner gjør arbeidet. I dette tilfellet kanskje kunstneren ønsker å lese manuskriptet eller få et sammendrag av boken å bruke som en retningslinje å skape kunst som vil pryde forsiden.En forfatter som ønsker å gjøre sine egne kunstverk for et bokomslag kan du se den nyeste bilderedigering programvare for datamaskiner. Dette kan gjøre å legge til tekst, fargestoffer og belysning enklere. Det gir også en god ide om hva boken vil se ut i det fullførte stadiet.

Ting å holde i tankene

En bok er oftest vurdert av coveret. Forlag vil se på salgsegnethet og markedsføring av en potensiell bok før du bestemmer hva slags dekke det vil få. En forfatter som er selvstendig publisering tar samme tilnærming, hvis tittelen ikke samsvarer grafikken deretter bok kjøperen kan bare plukke opp en bok som gjør mer fornuftig. Tittelen og forfatterens navn bør være på forsiden også men ikke overvelde kunstverket. Det er også best Hvis grafikken samsvarer i tema eller sjanger om hva bøker innholdet om. Husk at bokomslaget kan endre avhengig hvis et forlag plukker den opp, eller hvis det går i mer enn ett format. Forfatter gjør bokomslaget seg eller selv ansatt kan ønske å få eller flere variant av bokomslaget.