Hest hudsykdommer

February 26

Hudsykdommer kan være en av de mest ofte oversett helseproblemer i hester og kan komme ut av kontroll hvis ikke adressert. Hudproblemer kan også være årsaken til atferdsendringer i en hest, så det er viktig å kunne gjenkjenne symptomer og løse problemer.

Photosensitization

Hester - særlig hvite eller lyse hester - kan være utsatt for photosensitization, eller solbrenthet. Det er preget av rødhet eller hevelse, spesielt i nesen eller ører, og er vanligvis forårsaket av noe i hestens kosthold selv kløver og alfalfa, som utløser en hud reaksjonen med solen.

Regn råtner

Regn råtner oppstår når skadet hud er stadig utsatt for fuktighet. Det er smittsom, gikk mellom hest av fluer og flått samt børster og stoppet. Det er mest som regel synlig over ryggen og bakfjerding og vises som maths, blødning skorper.

Ringworm

Ringworm er en av de mest vanlige hudsykdommer og er ikke bare smittsom mellom hester men kan sendes til mennesker også. En første tegn er vanligvis hevet, sirkulære lesjoner på huden ofte i ansiktet, omkrets og skuldre.

Skabb

Det er mange forskjellige typer skabb, men alle skyldes lus og midd. Vanlig underskriver av Skabb er hudlesjoner, ofte på deler av hest med tykt hår som forelock, manke og foten av halen. I tunge utkast hester, kan skabb også oppstå i hester varemerke, tungt fjær kodeledd.

Søte kløe (sommer kløe)

Som navnet antyder, det er ofte sett i sommermånedene og skyldes en allergisk reaksjon på insektsbitt. Noen hester er mer utsatt for det enn andre, og er ofte sett som peeling, tørr, flasser huden ofte på rumpen, skuldre og langs manen.

Allergisk kontakteksem

Tegn varierer etter hvert individ hest, og kan variere fra hevelse og mild rødhet avskallinger, kløe hud, hårtap og avgrading av huden. Det er ofte sett i utvalgte, overfølsom hester, og mens det vil følge hesten for livet, er det også lettere å inneholde når kilden er bestemt. Noen ganger, er det bare et spørsmål om endre sengetøy eller feed.

Salen eksem

Feil montering tack kan føre til hudlesjoner og synlig trykkpunkter som kan indikere et mye større problem. Når salen eller bissel gnir hestens rygg eller hodet og oppretter rå flekker på huden, betyr det ofte et problem som kan løses ved å montere riktig hestens tack.