Kul vitenskapelige kjemisk reaksjon eksperimenter

October 5

Kul vitenskapelige kjemisk reaksjon eksperimenter

Studenter kan finne det vanskelig å bli begeistret for kjemi ved å lese om det i en lærebok. Fange oppmerksomheten deres og stimulerer interesse for vitenskap ved å demonstrere noen kule kjemisk reaksjon eksperimenter. Som de ser vann endre farge eller godteri av intens brann, vil deres unge sinn lurer på hva er slå disse kjemiske reaksjoner, oppmuntre dem til å lære mer.

Sikkerhetshensyn

Bruk vernebriller og gummihansker og gi dem til hvem er hjelpe deg når du arbeider med potensielt skadelige kjemiske reaksjoner. Åpne dører og Vinduer for å holde rommet godt ventilert. Hold en imøtekommende se over farlige kjemikalier, spesielt når barn er tilstede. Utføre kjemisk reaksjon eksperimenter på trygg avstand fra målgruppen hvis du bruker skadelige stoffer eller hvis flammer er involvert.

Vann endre farge

Hell 100 ml vann i et glass beaker, og Legg til tre dråper phenolphthalein, en fargeløs indikator. Du vil ha en fargeløs løsning. Legg noen dråper av ammoniakk, en annen klar substans, løsningen. Det blir plutselig rødaktig-lilla i en kjemisk reaksjon. Legg noen dråper klart eddik til rød-lilla løsning, og det blir fargeløs igjen. Dette skjer fordi phenolphthalein blir rødlig-lilla når det er i en løsning som pH er over 8.3, en verdi du kan få ved å legge til ammoniakk. For å bringe pH ned, du legge eddik og løsningen returnerer til en fargeløs tilstand.

Varmen fra stålull og eddik

Sett noen stålull i et glass beger. Helle eddik over stålull og suge den i 60 sekunder. Ta ut stålull, la eddik tømme fra den i begeret og deretter pakke den rundt et termometer. Sette stålull termometer-innpakket i et andre glass beaker, og dekke det med lokk. Se på termometeret du temperaturen sakte stige. Varme genereres fordi eddik fjerner den stålull belegg, som viser sin jern oksygen, gjør det rust eller oksidere. Denne kjemiske reaksjonen avgir energi i form av varme.

Flaming Gummy bjørn

Hell kalium chlorate, en hvit, krystallinsk pulver, i et reagensrør til en dybde på ca en tomme, og deretter klemme den til en stand på en 45 graders vinkel, plassert bak et klart sikkerhet skjold for å beskytte publikum. Plasser en Bunsen brenner under reagensglasset, og lyse. Når kalium chlorate har smeltet, stå på den andre siden av sikkerhet skjold. Plukk opp en gummy bjørn, godteri som er laget av sukker, tang eller tang. Slippe den gummy bjørnen i reagensglasset. Flammene vil bryte ut fra reagensglasset, i 60 sekunder. Dette skjer fordi kalium chlorate er en sterk oksidant og gummy bjørnen sukker er lett oksidert.