Hvordan kommunisere Negative følelser

March 28

Kommunisere negative følelser er enkel: vi alle gjøre det nesten uten en tanke. Hva er vanskelig gjør det på en måte som ikke skrangle folk og henter positive resultater. Det er en grunnleggende regel i å uttrykke negative følelser: fokus på deg selv i stedet for personen som har sint. Dette vil gi deg en mulighet til å ventilere uten å angripe den andre personens selvrespekt. Selv om det kan ta tid og krefter, lære å kommunisere negative følelser positivt vil hjelpe forbedre relasjoner hjemme og på jobb.

Instruksjoner

• Velg riktig tidspunkt å kommunisere negative følelser. Det er vanligvis best å unngå slik kommunikasjon under opphetet øyeblikk. Men sørg for at du ikke vente lenge, eller negativitet vil bare bygge og da brast på minste utløseren.

• Se personen i øynene og vedlikeholde en selv ansiktsuttrykk og tonen mens du snakker. Et flirende utseende og en sarkastisk tone vil belie mest diplomatiske valg av ord. Samtidig, ikke miste kul hvis den andre personen scoffs på deg.

• Uttrykke følelser med uttalelser som avklare dine følelser, uten å skade lytterens selvfølelse. I situasjoner som er enkelt, er det best å bruke "Jeg føler..." setninger i kombinasjon med bestemte punkter du ønsker å formidle. For eksempel hvis du har gledet meg til en rolig helg hjemme, og mannen din inviterer bekjente over lunsj, vil en god måte å uttrykke din skuffelse være å si, "Jeg følte vondt at du ikke spør meg om jeg var OK med å invitere dem over."

• Bruk en mer detaljert tilnærming når situasjonen er kompleks. Begynner ved å beskrive hva du sint på en ikkedømmende måte og rolig uttrykke hva du følte; beskriver hvordan du reagerte på arrangementet, og forklare hva du ville ha foretrukket personen hadde gjort. For eksempel hvis tenåringen forlater alltid klær liggende rundt huset, si "jeg ikke liker det når du forlater klærne liggende rundt. Jeg føler ergerlig til å gjøre alle plukklistene fordi det skaper mer arbeid for meg. Jeg foretrekker at du henger klærne på klær står på rommet."

• Formulere setninger, med fokus på handlingen du vil se, i stedet for harping på hva som skjedde. For eksempel hvis du er irritert fordi en kollega i gruppen bruker dyrebar tid chatting, ikke si: "Vi ville ha avsluttet dette prosjektet tidligere hvis bare du ikke kaste bort så mye tid snakke." Heller si, "Jeg ønsker du ville satse mer på prosjektet slik at vi kan fullføre raskere."

• Unngå å bruke generalisere ord som "alltid," "hver gang," "nytt", "aldri" og "alle". Disse ordene vondt lytterens selv esteem og sette den andre personen på defensiven. For eksempel ikke si "Du alltid ta så lang tid for å få klar" eller "Du aldri ta søpla." I stedet bare kommunisere hva du ønsker personen å gjøre: "Vennligst hast opp" eller "Vil du ta søpla nå?"