Feline Hyperthyroid symptomer

March 23

Feline Hyperthyroid symptomer

Feline hypertyreose skyldes vanligvis en godartet svulst som øker mengden av thyroxine i kattens blodet. Mens denne sykdommen kan diagnostiseres i små katter, det er mest vanlig i eldre kattene, og symptomene kan være subtil nok til at det kan knyttes til aldring. Erkjenner skilting av hyperthyroidism i katter kan hjelpe diagnostisere problemet og kontrollere den.

Vekttap

Ifølge Pet utdanning, vil om lag 90 prosent av katter som påvirkes av hypertyreose bevis vekttap. Denne resultater ofte fra anoreksi og appetitt tap som kommer med hypertyreose, men til vekttap kan også sees i dyr som synes å være å spise sunt.

Oppkast

Katter som arbeider med hyperthyroidism ofte lider av oversikten styr og ståk. De prøver kanskje å tømme noe i systemene, eller de bare ikke kan holde mat. Oppkast kan bidra til vekttap, og det kan også føre til dehydrering. Du bør ta en katten det er oppkast til veterinær.

Overdreven drikking

Hyperthyroidism kan også manifestere seg i overdreven tørst, som resulterer i en katt som er kontinuerlig drenering sin årlige veterinæren. Katten har også en økt trang til å urinere, og dette kan bli alvorlig nok til at en katt som er grundig house-trained vil ende opp urinering på gulvet.

Fattig belegge

Fordi hypertyreose har så alvorlig effekt på kattens fordøyelsen, skyldes en fattig belegge det faktum at katten er å beholde næringsstoffene. Cat's pels kan være grov eller sprøtt. En katt som frakken kvalitet endres plutselig bør undersøkes av en veterinær.

Høy puls

En katt som påvirkes av hyperthyroidism kan ha en høy puls. Selv når katten ligger fortsatt og har ikke hatt selv, kan sitt hjerte synes å bli slått svært raskt.

Arbeidet puste

En katten det er å håndtere hypertyreose kan synes å ha problemer med å puste, selv når det ligger perfekt fortsatt. Det kan bare puste støyende eller det kan synes å ha problemer trekke pusten i det hele tatt.