Hva er behandlingene for hundene med lungebetennelse?

August 31

Som mennesker, kan hunder fange lungebetennelse, en bakteriell infeksjon i lungene som gjør det vanskelig å puste. De mest vanlige tegn på hjørnetann lungebetennelse er hyppig hosten. Ubehandlet lungebetennelse kan føre til hundens død, så hvis du har mistanke om din hunden har lungebetennelse bør du ta det å en veterinarian umiddelbart. De viktigste behandlingene for hundene med lungebetennelse er antibiotika.

Antibiotika

Antibiotika vil drepe bakterier forårsaker lungebetennelse inne din hunden. Du kan ikke kjøpe antibiotika over disk, så ta hunden til en veterinær som anbefaler og forskrive et antibiotikum som vil effektivt behandle hundens lungebetennelse. Veterinarian mai foreskrive flere antibiotika. Noen bakterier har utviklet immunitet mot enkelte antibiotika, så en blanding av antibiotika vil sørge for at bakterier blir drept.

Du kan gi din hunden antibiotika hjemme. En full runde med antibiotika tar rundt tre uker. Din hunden trolig viser tegn til bedring før de fulle tre uker er opp, og det kan selv bli helt frisk igjen. Selv om dette skjer, kan du fortsette å gi hunden antibiotika for hele tre ukene. Sporstoffer mengder bakterier kan fortsatt leve i hundens lungene, og hvis ikke drept de vil multiplisere, og lungebetennelse kommer tilbake.

Bare gi hunden antibiotika som veterinær har foreskrevet; ikke kjøpe ekstra over-the-counter medisin hvis din veterinarian har anbefalt dem. Over-the-counter medisin ment å lindre hoste vil ikke hjelpe en hund som hoste er et symptom på lungebetennelse.

Sykehusinnleggelse

Du kan behandle din hunden helt hjemme for milde tilfeller av lungebetennelse, men for mer alvorlige tilfeller er det ikke uvanlig for hunden å trenger sykehusinnleggelse. Lungebetennelse kan føre til dehydrering fordi mange hunder ikke vil drikke så mye vann som vanlig mens de har. Ved å ha din hunden innlagt på sykehus, skal veterinær kunne behandle den med en væske IV å øke sin hydration.

Din hunden kanskje også trenger sykehusinnleggelse er hvis den har mye problemer med å puste. Alvorlige tilfeller av lungebetennelse har flere symptomer som hemmer puste: svak lungene, trafikk hals og betent bronchi. Veterinarian vil bruke en fuktet lufttilførsel for å hjelpe hunden din puste lettere. Luften inneholder ofte medisin for å redusere betennelse. For å klare hundens halsen, veterinarian kan bruke perkusjon terapi, som bruker vibrasjoner for å dislodge sekret i thorax.

følg opp

Etter hundens lungebetennelse har blitt behandlet, kan er veterinær ønske å ha en oppfølging avtale å sjekke om din hunden. I de fleste mild sakene er en oppfølging unødvendig med mindre symptomer av lungebetennelse tilbake. I alvorlige tilfeller er en oppfølging sannsynligvis nødvendig selv om hunden synes å være sunn. Formålet med oppfølging besøk er ikke bare å finne at lungebetennelse ikke er tilbake, men også å se hvis din hunden er utvinne godt fra effekter lungebetennelse hadde på kroppen.