Bruksområder for en granat

July 3

Garnet er et mineral ofte tilknyttet januar som den offisielle birthstone av de som er født i den måneden. Garnet er et allsidig mineral som har høy hardhet innhold og er veldig slipende før behandling. Om åpenbare bruk for et garnet ville være for smykker eller andre innstillinger, er det mange andre bruksområder for granater, som sandpapir og filtrering.

Smykker

Granater er gemstone brukes til å representere de som er født i januar. Denne brann røde gemstone kan plasseres i halskjeder, ring innstillinger, armbånd og selv klokker. Om mørk rød er den dominerende fargen av granater, kan de også finnes i rødaktig-oransje, gule og grønne toner.

Slipemidler

Garnet mineralet er veldig slipende før det er ferdig i skinnende, myk juvelen som de fleste vet det som. Siden det er avledet fra metamorfe formasjoner og jern-rik materialer, inneholder dette mineralet en stor mengde styrke som ikke vil bryte ned. Når knust og sortert, kan et garnet brukes som et slipemiddel sandpapir, sliping belter, sliping strimler og plater.

Vannfiltrering

Det er mange vanlige mineraler som går inn i prosessen med vannfiltrering. Garnet har slipende materialer kan rense vann i filtreringssystemer og fjerne urenheter. Når knust i det som kalles garnet sand, plasseres det med andre mineraler i vannfiltrering systemer til å opprette rent drikkevann.

Vannstråle skjæring

Vannstråle skjæring er en prosess der elementer kuttes uten bruk av en faktisk blad. Dette gjøres ved høy hastighet, presset vann som er blandet med slipende materialer. Ofte er denne slipende materiale knust garnet mineraler. Denne prosessen brukes oftest av gruvedrift og romfart selskaper som trenger å kutte i dyp rock overflater uten bruk av øvelser eller tungt utstyr.