Hva er årsakene til Meningioma spesielt i hunder?

May 8

Hva er årsakene til Meningioma spesielt i hunder?

Meningioma er en form for godartet – men fortsatt farlig - hjernen kreft, vanlig inne hundene. Det er resultatet av multiplikasjon unormal celle membran omgir hjernen, og kan i noen tilfeller føre til alvorlige helseproblemer. Som mange kreft, sin opprinnelse og årsakene er skyggefulle, men manifesterer det vanligvis i eldre hunder.

Beliggenhet

Meningioma manifesterer, hensiktsmessig, i meninges, beskyttende membraner som hundens nervesystemet, og din egen, faktisk. Dette er utenfor hjernen og ryggraden, slik at svulster som vokser på det ikke dypt ned i hjernen, utilgjengelig; de vokser fra skallen innover. Dette gjør dem enklere å behandle enn mer alvorlig vekster vi vanligvis tenker på når vi hører ordene "hjernesvulst."

Fare

Mens meningiomas svulster, de er nesten alltid godartet - betyr at det er ingen fare for dem metastasizing og sprer seg til andre områder av nervesystemet eller kroppen. Hva de kan gjøre, men er utvide innsiden hundens liten skallen, legger farlig press på vev av sin hjernen. Når en meningioma dønninger nok å trykke på hjernen, vil den begynne å forårsake alvorlige problemer: blindhet, forvirring, utmattelse og frykt og andre opprørende symptomer.

Årsaker

De nøyaktige årsakene til meningioma er dårlig forstått. Som andre kreftformer krever det en endring den genetiske informasjonen i områdets celler, slik at de formere ukontrollert. Meningioma trolig kommer fra arvelig genetisk predisposisjon og hvor mange fra miljømessige faktorer er ukjent. Det vi vet er at meningioma er svært vanlig, mest vanlige typen hjernesvulst inne hundene, og vanligvis manifesterer i hundene over åtte år.

Tiltak

Hvis din hunden er viser symptomer på meningioma, ikke regne med diagnosen selv; ta det med til en veterinær umiddelbart, og forklare symptomene som din frykt. Dyrlegen vil kjøre tester og bestemme på det beste løpet av behandlingen.