Hvordan å sosialisere en Feral katten

October 23

I mange områder produsere feral katten befolkninger dusinvis av søppel av kattunger hvert år. En av de beste måtene å redusere problemet er å innbringe feral kattunger og gjøre dem til kjæledyr. Bringe voksen kattene tilbake i domestisering kan være vanskelig, men socializing en feral kattunge er en fin måte å finne en ny pet og redusere problemet med feral kattene.

Instruksjoner

Hvordan du adoptere en villkatt

• Feed kolonien. En av de første måtene å begynne å sosialisere en feral katten kolon er å mate seg. Mange mennesker er opptatt av at fôring spredt vil bare tiltrekke mer eller bare holde seg at er allerede der fra å forlate. Sannheten er at når en feral katten kolon har funnet et hjem den anser trygt, vil det bli om du mate dem eller ikke. Av mate kattene, du minne dem om deres avhengighet av mennesker og hjelpe få dem vant til å være rundt mennesker. Kort sagt, kommer du forbi sin frykt.

• Tilnærming kattunger forsiktig når de er mellom 4 og 6 ukens gamle. Kattunger det kunne spise fast føde kan bli kontaktet. Kattunger fremdeles pleie trenger deres mor og mye menneskelig kontakt kan føre henne til å avvise dem, akkurat som andre ville dyr. Begynn med nærmer seg på en ikke-truende måte. Flytt nær kattunger og tillate dem å bli vant til din duft.

• Pet kattunger uten holde dem. Være skeptisk til mor katten som hun kan fremdeles prøver å beskytte dem, men hvis hun ikke forsøker å jage deg bort, besøker kattunger for noen minutter flere ganger om dagen kan hjelpe dem å justere til å være rundt mennesker. Tilbringe nok tid at kattunger kan også nærme du. Kattunger og katter er nysgjerrig så hvis du er i nærheten, vil de komme til å undersøke.

• Flytt langsomt og bevisst rundt feral kattene, huske at de er vill dyrene. Eventuelle rask eller uventede bevegelser kan forårsake kattene å flykte i frykt. Når du endelig få kattungen innendørs, oppbevar den i flere dager, med vid næringen og vann at kattungen forstår at du har gitt det et trygt hjem. Kattungen kan også trenger et sted der det kan noen ganger skjule fra folk. En dekket katten seng eller enkel pappeske vil hjelpe din kattunge blir mindre redd.

• Overdådige oppmerksomhet på din ny pet. Selv om vi har lært i år at katter er hele ensom skapningene, antyder nye bevis at de feral koloniene er hovedsakelig utvidet familie. Den nye kattungen får ensomme. Ta hensyn til det nye kjæledyr, og han vil raskt justere lever innendørs.

• Ta din ny pet til veterinæren umiddelbart. Feral kattene er ofte infisert med øret mites, fleas og andre parasitter. I tillegg feral kattene ofte kjempe med andre katter og ville dyr og kan ha vært utsatt for rabiat eller feline virus. Veterinarian kan behandle din katten med en enkelt aktuell behandling å drepe loppene, merker og andre parasitter og kan gjøre en blod test å se etter andre helseproblemer.

Tips og advarsler

  • Mange stater og kommuner har felle og slipp programmer utviklet for å hjelpe eliminere feral katten befolkninger. Programmene felle dyr og har seg spayed eller neutered og deretter sluppet tilbake i naturen.
  • Være en ansvarlig pet eier har din ny pet spayed eller neutered av klokken han når seks måneder gammel, slik at du ikke bidrar til den voksende feral katten befolkningen.