Vietnamesisk barneleker

November 5

Vietnamesisk barneleker

Folk spill spilt av vietnamesisk barn inkluderer tradisjonelle spill som barna leke hele verden, fra knekt - selv spilt med bambus pinner og bruke fiken som en ball - til spinning topper, hvilke barn på landsbygda gjøre av guava, jackfruit eller longan tre. Andre, ukjent spill av vietnamesisk barn tjene som en flott måte å introdusere barn i Nord-Amerika til en annen kultur.

Rong Ran

Spille dette spillet med en stor gruppe barn. Et barn, sitter på en liten høyde eller ellers opphøyet over de andre spillerne, spiller legen. Andre barn stå på en linje og holde på hverandre for å danne kroppen av dragon-slange. Legen ber dragon-slangen der det kommer, og dragon-slangen svar at den søker etter medisin for sin sønn. Legen spør hvor gammel sin sønn er. "Han er ett år gamle," kommer svar og legen sier, "legen ikke er godt."

Dialogen fortsetter, med dragon-slange gir en alder av sin sønn som et annet år eldre før den når 10. Legen så sier, "greit, legen er vel."

Legen: Gi meg hodet.

Dragon-slange: Ingenting men bein.

Legen: Gi meg kroppen.

Dragon-slange: Ingenting men bein.

Legen: Gi meg halen.

Dragon-slange: Forfølge på vil!

Legen flyr inn i et raseri på dette svaret og prøver å ta barnet på slutten (dyrets halen) mens linjen av barn prøver å danne en sirkel. Barnet på toppen av linjen forsøker å bar legen med utstrakte armer. Hvis legen, taperne strekke ut hendene, palm nedover, til vinneren motta en dask.

Litt matte Bat De

«Fange geita mens blinde» er en versjon av blind mann bløff spilt av barn mellom 6 og 15. Geit og geit catcher er begge blinde med lommetørkle, og spillet begynner når catcher roper "Ferdig!" Bukken bleats noen ganger mens spillerne flytter rundt smug og lytte nøye for å unngå eller ta den andre spilleren.

Nu Na Nu Nong

Dette er en chanting spill spilt av vietnamesisk jenter. Flere jenter stå hverandre med bena strukket ut. Leder av spillet recites en sang og berører en annen jente leggen eller foten ved hvert ord. Ulike versjoner av chant begynner med tilsvarende tull uttrykket, "nu na nu nong."

Som sangen nærmer seg slutten, bremser sangeren ned slik at de andre spillerne blir engstelig om der Ben vil bli rammet. Jenta som Ben er truffet med det siste ordet må trekke det. Jenta som trekker begge Ben første vinner og siste jenta med begge beina i spillet mister.