Effektiviteten av en tofaset varmeveksler

October 15

Effektiviteten av en tofaset varmeveksler

En varmeveksler er en mekanisme som gjør motsatt av en isolator. I stedet for å gi en barriere for å hindre varmeoverføring, muliggjør en varmeveksler effektiv varmeoverføring, ofte fra en side av en vegg eller barriere til en annen. To typer varmevekslere eksisterer, med flere gjentakelser og kombinasjoner av disse, inkludert en tofaset varmeveksler.

Varmeveksler typer

For å forstå effektiviteten av totrinns Varmevekslere, må du først forstå de to klassene av varmevekslere. En er en radiator der varme på den ene siden effektivt utstråler gjennom kjøleribbene og spre på den andre siden; varmeoverføring er alle én måte. Den andre typen varmevekslere er en krets. I stedet for å varme utstråler gjennom finnene, rør eller andre typer manifolder, passerer varme fra et kammer til en annen gjennom et rør. Det er så avkjølt, ofte ved hjelp av radiatorer eller finnene beskrevet i den første typen - og gikk tilbake til det første kammeret eller latin ofte av varmeekspansjon.

Tofaset varmeveksler

En tofaset varmeveksler har en sekundær kjøling krets. Kretsen gir enten ekstra og tilsvarende kjøling eller ekstra eller Aux, kjøling. Hvis i tillegg har bare to kjøling kamre, så er det bedre beskrevet som en dual-kammer system. Tofaset systemer-seriekoble en til den andre, slik at sekundære kammeret blir kjøligere enn primære kammeret.

Mål for effektiviteten

En tofaset varmeveksler kan være mye mer effektivt enn en krets-standardtypen varmeveksler. Det finnes imidlertid avveininger. Legger til kompleksiteten vanligvis legger bekostning og kan redusere pålitelighet. Du må isolere variabelen som du måle effekten: kjøling, penger, vekt. Den andre fasen gir deg mer tekniske valg å optimalisere dine mekanisk mål.

Eksempel

Et eksempel på en dual-varmeveksler er en varme exchange enhet på hver enkelt av en racerbil skivebremser foran som har et sentralt master sylinder; hver exchanger bidrar like mye til nedkjøling pneumatiske væsken. Nå vurdere en varmeveksler avkjøles rase bil vann for hodet kjøling. Den primære varmeveksleren er vanligvis foran bilen nær mange av motoren varme, som reduserer dens evne å avkjøle. Hvis for eksempel du har en liten scoop som finnes i mange Formel 1 biler, fanger kjølig luft fra motorrommet, plassere en liten ekstra exchanger i at luftstrøm, bruker det for å avkjøle vann med en radiator, så avløp at kaldt vann i viktigste plenum vil optimalisere kjøling ressurser. Du ville ha en stor, effektiv exchanger og en mindre, høyeffektive exchanger - en hjelpe.