Verdien av gamle Disney-filmer

March 24

Disney fans kan være helt viet til sin favoritt studio, og mange av dem samle Disney brukerutstyr som pinner og utstoppede dyr. Denne trenden strekker seg til gamle Disney filmer på VHS og DVD også: vanskelig å finne eller foreldet filmer kan hente ganske høy pris i rett sirkler. Nøyaktige priser varierer avhengig av tilgjengelighet, som Disney endres fra år til år. Riktig priser betyr å holde med den siste utviklingen.

Utgaver

Av filmen aktuelle sett en stor rolle i den samlede verdien. Den første utgivelsen av animerte funksjoner på VHS - kalt "Svarte diamanter" på grunn av black diamond som sitter bak Disney logoen på boksen--genererer mye oppmerksomhet i samleobjekt sirkler. De er gjenkjennelig med sin store clamshell dekker, mye større enn vanlige VHS dekker. Disney DVD utgivelser bruk lignende etiketter - gull utgaver, platinum versjoner, spesielle utgaver og jubileum versjoner - å betegne nøyaktig når en gitt DVD ble utgitt, og dermed hvor mye det kan være verdt om gangen.

Tilgjengelighet

Disney bruker begrepet "i vault" eller "moratorium" for å beskrive filmer som de har tatt ut av sirkulasjon. Når det skjer, filmen forsvinner fra video butikkhyllene og blir stadig vanskeligere å finne (derfor sender prisen opp). Det har ingenting å gjøre med samlede salget - Disney-klassikere som "Snow White" og "The Lion King" er plassert i hvelv, samt mer obskure titler. Det er bare en markedsføringsstrategi skal øke etterspørselen når selskapet gjenutgivelse en gitt tittel. For at riktig pris en gammel Disney-film, må du vite hvilke er utsolgt. Ultimate Disney nettstedet vedlikeholder en oppdatert liste, og du kan få en generell ide om tilgjengelige titler ved å sjekke Amazon og leter etter titlene oppført som ut-av-print.

Kilder

Eksakte priser for gamle Disney-filmer variere langt mer enn andre samleobjekter, siden Disney kunstig manipulerer tilgjengelighet. EBay er en pålitelig nettsted å måle den gjeldende verdien av en gammel Disney film; Kontroller eksisterende auksjoner for å se hva folk betaler for en gitt film i øyeblikket. Disneyana fan club tilbyr også praktiske råd om måle gitt filmens pris i øyeblikket.

Utlandet

Noen Disney-filmer får en utgivelse utlandet eller er tilgjengelig i utlandet-format. Dette er en annen grunn til at korrekt identifisering av en bestemt utgave er så viktig, siden den skiller mellom utenlandske og innenlandske Disney utgivelser. Utenlandske Disney bånd ble trolig trykt i PAL-format, mens DVDer bruker forskjellige regionen koding som begrenser deres spillbarhet på amerikanske utstyr. Fraktkostnader ytterligere øke prisen.

Advarsel

Vokt dere for svindel eller filmer i dårlig forfatning. Clamshell VHS tilfeller kunne ta en slo, og noen filmer kjøpt skal fortsatt være synlig i DVD-spiller eller Videospiller. Spesielt se opp for noen hevder å ha en "ekte" versjon av filmen "sang i Sør. Disney har nektet å løslate filmen på VHS eller DVD på grunn av sin oppfattet rasistiske innhold: en "ekte" versjon er sannsynlig bootleg.