Somaliske Extensible

October 14

Svært sjelden er kattene akseptert som en rase av sine egne når de har uønskede egenskaper, men dette er nettopp opprinnelsen til elskverdig og fengslende Somalia katten. Selv om opprinnelsen til denne rasen er unnvikende, fikk de en montering popularitet for humoristisk naturen og rev-lignende utseende.

Historie

Den lange, flerfargede strøk av somaliske katter anses uønsket i Abyssinian katter. Oppdrettere noterte i deres unike utseende, og en liten følgende dukket. Innen 1991 ble somaliske katter anerkjent over hele verden som sin egen rase.

Identifikasjon

Somaliske katter er utadvendt og livlige, ønsker like mye menneskelig oppmerksomhet som mulig. De er store katter med haler som ligner flaske børster. Individuelle hår er vanligvis 2 til 3 inches lang.

Farger

Vanlige fargene inkludere rød, grå ("blå"), fawn og rødlig brun. Hvert hår har "merker" eller flekker, flere farger. Somaliske katter kan ha minutt merkingen. Tabby stripe tegninger er mulig, men er uønsket.

Betraktninger

Somaliske katter er utsatt for en arvelig sykdom som kalles renal amyloidose, som kan føre til en opphoping av fibrøst materiale på noen organ i kroppen. Autoimmune Hemolytisk anemi er også mulig, forårsaker noen somaliske katter har et svakt immunforsvar.

Fun Fact

Lynn-Lees Herren Dublin og trille av Lo-Mi-RS er generelt akseptert som stamfedre av den første anerkjent Somalia katten i USA, heter Trilly. Trilly ble født i 1961 å avle pioneer Evelyn Mague.