Følelsesmessige effektene av når en forelder dør

January 8

Følelsesmessige effektene av når en forelder dør

Å miste en forelder er en traumatisk opplevelse. Noen ganger er død en forventet hendelse hvis foreldre har vært syk en stund og andre ganger det helt uventet og plutselig. I hver situasjon, kan de følelsesmessige effektene av en forelder død være overveldende. Selv om fleste forventer sine foreldres død å skrive sine egne, er tap fortsatt en svært vanskelig opplevelse å gå gjennom.

Depresjon

Depresjon er en av de store svarene til døden av en kjær. Realisering at du vil ikke lenger kunne se eller snakke med foreldrene dine er noe som kan være svært vanskelig å akseptere. For mange mennesker, forholdet til foreldrene er mest langvarige forholdet av livet og miste det kan forårsake slike en ekstrem følelse av tap som folk synke inn i en deprimert tilstand for en stund.

Uttak

Hvis å miste en forelder har forårsaket en deprimert følelse, er ofte svaret at følelsen tilbaketrekning. Etter at en forelder, vil noen ganger mister interesse i ting eller hendelser som de normalt ville nyte. I stedet for å gå ut med venner eller rundt selv med familien, velger de å isolere seg og tilbringe tid alene. Selv om dette er en naturlig reaksjon for noen, kan det være veldig nyttig å være rundt venner og familie på den tiden for støtte.

Stress

Foreldrekontroll forholdet er våre mest primordial. De tar vare på våre behov som barn og vi stole på dem for alt. Selv som voksne lener folk ofte på foreldre for støtte og råd. Når foreldre dør, kan stress og bekymring om fremtiden angi i. Usikkerheten av liv uten en forelder vil noen ganger knuse en følelse av sikkerhet og føre til angst. Vanligvis vil stress avta når noen er i stand til fullt akseptere tapet.

Fornektelse

Fornektelse er betraktet en av trinnene i grieving prosessen. For noen er det svært vanskelig å takle og akseptere tap av en forelder. Vanligvis vil ikke denne fasen vare lenge fordi det er første reaksjon til en sjokkerende opplevelse. Andre ganger vil det vare litt lenger som vil forlenge i aksept trinn i prosessen. Det er imidlertid en vanlig reaksjon på en traumatisk tap eller erfaring.