Yellowstones vulkanen informasjon

May 31

Yellowstones vulkanen informasjon

Det er blanding av villskap og ro som bringer tusenvis av besøkende til Yellowstone nasjonalpark år etter år. Men under føttene gratis-roaming dyrelivet, turgåere, turister, picnickers og bobiler ligger en dødelig ustabilitet som har potensial til å forårsake masseødeleggelsesvåpen og utryddelse av livet på jorden. Ifølge-UnMuseum.org ligger bare fire miles under det praktfulle landskapet i Yellowstone magmakammeret til en sovende supervolcano som er ca 40 miles bred, som presenterer en forestående trussel til livet slik vi kjenner den.

Supervolcano

Begrepet "supervolcano" refererer til vulkaner som har hatt stor skala utbrudd i fortiden. Supervolcanoes er ikke like vanlig vulkaner som danner et hull i jorden når trykket bygger; bryte med magma, spyr lava og danner en kjegle-formet fjelltopp. Supervolcanoes har ingen fjelltopp og ingen utgangspunktet som markerer utbrudd. De i hovedsak fortsetter å bygge opp magma (smeltet rock) og press under jordskorpa før de kan ikke lenger finnes.

Historiske utbrudd

Forskere anslår at siste utbruddet på Yellowstone var en liten skala, rhyolitic (langsom bevegelse og silica basert) episode som skjedde ca 70 tusen år siden. US Geological Survey (USGS) rapporterer imidlertid at ca 640 tusen år siden, supervolcano av Yellowstone utbrudd på en mye større skala danner en massiv krateret. Men det største utbrotet som fant sted i Yellowstone historie skjedde nesten to millioner år siden; danner et enormt krater sammenlignbare i størrelse til staten i Rhode Island.

Caldera

Krateret som ble dannet av Yellowstone utbruddene kalles en kalderaen. Greg Brown fra Earlham College i Richmond, Indiana, forklarer at kalderaen ble dannet når supervolcano brøt ut og jorden rundt den kollapset. Som flere og flere magma var spewed fra supervolcano, senket den mer jorden rundt; forårsaker en kalderaen 24 av 47 miles i omkrets. Silica rock som dekket kalderaen ble senere omdannet til en hardfør grønne landskapet av furu furutrærne brann-Luke og furu gress. Landskapet var fremme forsterket av utviklingen av breathtaking fosser, bekker, innsjøer og dyreliv.

Hot Springs, fumaroler og gjørme Potter

Association.org til Yellowstone avslører at supervolcano som ligger under parken er ansvarlig for den Geotermisk (earth oppvarmet) varmekilder, fumaroler og gjørme Potter som ligger i Yellowstone nasjonalpark. De varme kildene som hviler over supervolcano av Yellowstone inneholde bakterier, sopp og alger. De er ekstremt varm og usikre for bading, og besøkende blir oppfordret til å avstå fra å komme for nær fordi bakken kan være ustabile. Søle Potter er kokende av vulkansk aske, jorden og jern med en tetthet som endres med årstidene. Fumaroler er åpninger som kommer av jorden som slipper ut damp og gasser. De er et resultat av kokende grunnvann som er så varmt at det fordamper før den noen gang får til overflaten.

Geysers

En geyser er en geologisk funksjon i Yellowstone nasjonalpark som er direkte relatert til supervolcanic aktiviteten under jorden. Når det regner eller snør, vannet soaks inn i jorden og blir oppvarmet til en utrolig høy temperatur som kan peak på ca 400 grader Geology.com til F. forklarer at det underjordiske pressure årsaker kokende vann å stige over alle nye grunnvann som samler seg; tvinge den tilbake til overflaten for å bryte ut i en enorm eksplosjon av varmt vann og damp. Old trofaste er den mest kjente geysiren i Yellowstone nasjonalpark, men i motsetning til populær overbevisningen, ikke den høyeste geysiren. Steamboat Geysir har Old trofaste beat, dispensering ca 100 tusen gallon av vann per utbruddet sammenlignet med gamle trofaste estimert 8,400-gallon utbrudd.

Bred ødeleggelse

En full-blåst utbrudd av Yellowstone supervolcano ville føre noe mindre enn brede skala ødeleggelse. Nasjonalparken som står i dag ville bli ikke-eksisterende, sammen med alle boliger samfunn som ligger i utkanten av parken. Discovery Channel forklarer at kraften i supervolcano ville Spy farlig ash, som inneholder minutt glasslignende partikler, langs vestkysten og hele Midtvesten regionen av USA. En Yellowstone utbrudd vil også påvirke været, forårsaker verdensomspennende Vær endringer som ville fylle luften med støv og giftige gasser. Effekten på mennesker ville være katastrofalt, og millioner ville bukke til de miljømessige katastrofen.