Vaskebjørn Roundworms i hundene

April 11

Vaskebjørn rundorm, også kjent som Baylisascaris procyonis, gjør liten skade til voksen vaskebjørn, men er alvorlig og ofte dødelig i hunder, andre dyr og mennesker. Det er ingen kur. Ormen forblir i vaskebjørn små tarmer men overfører i andre verter, inkludert hunder, og alvorlig skader sentralnervesystemet, kroppens organer og øyne. Dens utbredelse reduseres fra nord til sørstatene.

Smitte og konsekvenser

Infiserte vaskebjørn kaste B. procyonis egg i deres avføring. Eggene blir infeksiøs etter tre til fire uker i miljøet, ifølge PetEducation.com. Mellomverter mus, ekorn, hunder og svelges uhell infiserte egg direkte eller indirekte av grooming sine fjær eller pels. Rask hundene og annet dyrene kan også bli infisert av spise infiserte verter. Som larver migrere, vokser de større, forårsaker omfattende mekaniske og sterk betennelsesreaksjon. PetEducation.com sier at om lag 5 til 7 prosent av larver overføres til hjernen.

Symptomer og tegn

Larvene migrere gjennom hundens kropporganer produsere symptomer som feber, forstørret lever og luftveisproblemer. Hvis larver overfører for øynene, forevise en hunden lysskyhet (lysfølsomhet) og synstap. Ifølge Michigan Department of Natural Resources og miljø utstilling ikke-vaskebjørn verter først en hodet tilt og manglende evne til å gå skikkelig eller klatre. Som sykdommen utvikler seg, dyreliv miste deres frykt for mennesker. Hunder og andre dyr sirkel, rulle på bakken, faller over, ligger den på siden padling føttene, blir helt liggende, koma og dø.

Diagnose

Ophthalmologic undersøkelse avslører larver i netthinnen av hundens øye. Ifølge-PetEducation.com, er diagnose også gjort gjennom historien, klinisk underskriver og serologiske (blod serum) testing. Vaskebjørn roundworms er også oppdaget av PCR (polymerasekjedereaksjons) tester der nukleinsyre, DNA eller RNA er isolert og forsterket. Zoologix, en California molekylær diagnostiske tester selskap for dyr, sier, "med denne mer avanserte forebyggende screening og miljømessige undersøkelser er mulig, slik at identifikasjon av dyr bærere og selv forurenset jordsmonn.

Forebygging

Fordi vaskebjørn rundorm er så farlig, og har ingen kur, er forebygging den eneste metoden for å bekjempe sykdommen. Hunder skal ikke tillates å streife omkring i landlige eller by områder kjent for å være besøkes av vaskebjørn. De bør nøye overvåket for å hindre deres kommer i kontakt, eller til og med spise, infiserte verter som ekorn, andre gnagere og fugler. Fordi B. procyonis egg er svært motstandsdyktig mot vanlige desinfeksjonsmidler, inkludert blekemiddel, bør en hunden kennel områder, hvis det mistenkes å forurensning, behandles av fagfolk med en 50/50 løsning av xylen og etanol. Større kennel områder er best dekontaminert av en bærbar propan fakkel, ifølge PetEducation.com.

Ekspert innsikt

PetEducation.com stater, "Husk som egg må være i miljøet tre til fire uker før de er infeksiøs. Så inneholder fersk vaskebjørn avføring ikke infeksiøs egg. Infeksiøs egg er funnet i fecal materie er allerede oppløst, og kan være mindre opplagt i miljøet. Som egg av roundworms av katter og hunder, kan B. procyonis egg overleve i år i miljøet." Derfor er det best å holde et nært øye på hundene selv når vaskebjørn ikke er kjent for hyppige tiden området.