Tilpasninger for å overleve i regnskogen

December 4

Nesten halvparten av alle plante og dyreliv på planeten bor i de tropiske regnskogene i Sør-Amerika, Afrika og Asia. Gjennom prosessen med utviklingen, har mange av regnskog planter og dyr utviklet karakteristika, som kalles "tilpasninger," som sikrer overlevelse i regnskogen miljøet. Mange av disse tilpasningene er fysiske funksjoner.

Trær

Trær er midt i en tropisk regnskog. I regnskogen vokser trær til spektakulære høyder av opptil 240 fot for å absorbere så mye sollys som mulig. Sammenlignet med trær i andre typer skog, finnes fleste bladene mot den øvre delen av treet. For å balansere ut det faktum at vekten av grener og blader gjør treet topptungt, trær har store støttespiller røtter, gi dem en større base som støtter trærne høyde og vekt. Tree bladene er også spesielt tilpasset. De har drypp tips og voksaktig belegg at regnvann å kjøre av lett.

Planter

Planter må enten kunne overleve i skyggen eller finne en måte å få for sollys, noe som betyr vokser på trær. Sopp blomstre i mørk skog etasje, mens vinstokkene vokser opp trær nå sollys. Ifølge blå planeten Biomes, ca 2500 arter av vinstokker og overlevelse er deres forsikret av det faktum at de vokser med treet fra en sapling. Epiphytes, som orkideer, overleve ved vokser i trærne i den øvre tak.

Dyr

Noen dyr tilpasninger inkluderer utvikling av fysiske funksjoner som tillater dem å spise mat som er rikelig tilgjengelig i sitt habitat. For eksempel regnskog fugler som toucans og papegøyer har ekstremt sterke nebb som kan knekke nøtter. Toucan's bill er også lenge nok til å nå frukt på små greinene som ikke kunne støtte fuglens vekt. Kamuflasje er en annen metode for å sikre overlevelse. Sloth beveger seg svært sakte og trenger beskyttelse fra raske rovdyr. En grønne alger vokser på dens belegge, kamuflere det blant trærne.

Folk

Urfolk har overlevd i regnskogene i lang tid. Livet er spesielt tilpasset å bruke naturressursene og beskytte miljøet samtidig. Regnskog beboere bruker bare små mengder av skog for å bygge boliger og branner. De bruker regnskog planter for medisiner og mat. Mange av dem har også en semi-nomadiske livsstil, så når matressurser løpe ut i ett område, flyttes de til en annen. Overlevelsen av disse menneskene er truet av eksterne faktorer, for eksempel logging og gruveselskaper, som tømmer skogen av ressurser som trengs for å fortsette en tradisjonell livsstil.