Om fosterets utvikling

November 20

Finne ut at du er gravid kan være en spennende tid. Du kan begynne å lære alt du kan om den nye babyen, starter med høre hjerterytme for første gang. Behandlende lege avtalene og overvåking babyens utvikling over tid kan bidra til å sikre at du og barnet ditt er begge sunne. Det kan også være interessant å lære babyens størrelse og hvilke kroppsdeler utvikler som ukene og månedene passere.

Utviklingsmessige oversikt

Når en baby blir unnfanget, kalles en zygote. Barnet blir ikke et foster til om 11 uke av svangerskapet, ifølge MayoClinic.com. Vanligvis svangerskapet varer 40 uker, og det er delt inn i tre trimester, hver ca 13 uker lang. Babyen blir et foster nær slutten av første trimester og deretter opplevelser raske utviklingen over de andre og tredje trimester.

Utviklingsmessige milepæler

Som fosteret vokser i mors liv, vil legen diagram bestemt utviklingsmessige milepæler. Mellom 11 og 14 uker, babyen vil utvikle tann knopper, kan gjøre en knyttneve og har en velformet ansikt, ifølge National Institutes of Health. Babyens hjertet og blod fartøy er fullt dannet på 16 uker, sier WebMD. 19 til 21 uker sier NIH at babyen kan høre. Barnets utvikling fortsetter raskt hele svangerskapet. Vanlig prenatal besøk er viktig slik at legen kan sikre at utviklingen går som det skal.

Vektøkning

Vektøkning er et problem for mange gravide, men rett vektøkning kan være et tegn på sunn utvikling. Tidlig i svangerskapet får babyer veldig lite vekt. Baby Center sier at gjennomsnittlig vekt for babyer på 12 uker i livmoren er 0.49 ounces. Ved slutten av 24 uker er den gjennomsnittlige vekten 1.32 pounds. I andre halvdel av tredje trimester, kan babyer sette på 5 ounces til et halvt pund hver uke som de begynner å lagre fett som en del av deres sunn utvikling.

Å fremme sunn utvikling

Det beste gravide kvinner kan gjøre for å fremme sunn fosterets utvikling er å praktisere god egenomsorg og delta regelmessig prenatal besøk. Egenomsorg inkluderer får nok søvn hver dag, spise et sunt kosthold med nok kalorier, omkring 200 til 300 flere kalorier per dag, og kutte ut skadelige stoffer som røyking og alkohol. Legen din kan også anbefale et prenatal vitamin. På prenatal avtaler, vil legen måle livmor, lytte til babyens hjerteslag og stille spørsmål om symptomene å sikre at babyens utvikling.