Om Sengevæting

July 22

Sengevæting er en tilstand som er felles for mange yngre barn, men som de fleste vokse før de når tenårene. Selv om betraktet som en helt naturlig del av barndom, er kronisk Sengevæting fortsatt et problem som trosser forklaring av leger. Selv om pinlig og potensielt stressende, er viktigste for foreldre å Husk og forholde seg til ungene at Sengevæting er naturlig og mye mer utbredt enn barna tror.

Identifikasjon

Den tekniske navnet for Sengevæting er enuresis og det er mer utbredt blant gutter enn blant jenter. Sengevæting er en tilstand som er definitivt aldersrelatert som en 3 år gamle er langt mer sannsynlig å ha kroniske problemer enn en 6-åring og 10 år gamle barn er mindre sannsynlig å ha kroniske problemer enn den 6 år gamle.

Genetikk

Problemer med Sengevæting ser faktisk ut til å kjøre i familien. Mens det er ingen garanti for at bare fordi en eller begge foreldrene opplevd Sengevæting som deres avkom, det er større sannsynlighet for barn i bed-wetters å bli en bed-wetter seg selv.

Emosjonelle faktorer

Når barnet begynner plutselig Sengevæting etter en lengre kontroll, er det ofte et symptom på emosjonell støtte. Dette sårhet kan være relatert til noe fra familie problemer på skolen problemer. Kunngjøringen av en ny baby på vei og skolen mobbing er to svært vanlig emosjonelle stressfaktorer som fører til Sengevæting.

Blæren administrere

En av de vanligste og unødvendige faktorene knyttet til Sengevæting er tidkrevende væsker for nær sengetid. Ofte Sengevæting er bare et spørsmål om langsom utvikling av blæren administrere. Før barnet lærer å kontrollere blæren, er den beste måten å unngå ulykker å sikre at han tømmer hans blæren helt før sengetid og unngår drikke etterpå.

Misforståelser

Sengevæting bør ikke anses som en psykisk lidelse. Selv om emosjonelt stress kan spille en rolle, er det faktiske problemet for å miste kontroll av blæren ansett som et symptom på at emosjonelle plager ikke forskjellig fra overspising, bite negler eller bli sjenert og tilbakeholden.

Straff

Det siste som alle foreldre bør gjøre er straffe barnet for Sengevæting. Dette er en helt ufrivillig problem og ikke bare er uberettiget, er det også meningsløst straff. Straff er bare går å gjøre barnet føler verre enn han allerede gjør, som øker stress og sannsynligvis fører bare til et større antall ulykker. I stedet bør foreldre berolige barnet om spørsmål de har, så vel som prøver å bestemme hva slags stress kan bidra til problemet.

Advarsel

Selv om sporadiske Sengevæting er sjelden noe å være bekymret, hvis problemet blir kronisk eller er tilknyttet andre symptomer som en svie ved vannlatning eller forstoppelse, er det tilrådelig å konsultere en lege fordi enuresis kan være et tegn på en urinveisinfeksjon.