Ansiktet Mange i Cats

February 28

Feline ansiktet mange--kalles notoedric mange--er en skjemmende, smittsom sykdom i stor grad påvirke feral kattene eller kolonier. Avansert ansikt Skabb er lett diagnostisert, om berørt kattene kan ta lang tid å gjenopprette.

Symptomer

Møte mange resultater i betydelig ansikts hår, kløe og encrusted eller synlig fortykket områder som kan være oser. Berørt kattene scratch ustanselig og kan utvikle skallethet og rynker på ører, nakken og hodet.

Årsak

Ansiktet skabb inne kattene er forårsaket av en midd kalt Notoedres Catí, ligner på midd som forårsaker skabb sarcoptic i hundene. Sykdommen er også referert til som feline skabb, og svært overføres blant kattene, andre dyr og mennesker.

Diagnose

Mange har betydelig og gjenkjennelig synlige hud symptomer. En veterinær vil ta en hud skrape for mikroskopisk analyse og midd vises under eksamen.

Behandlinger

Lime svovel dips er effektive, men som katter misliker bading dette ikke ideelt. Vets tilrå "spot-on" loppe behandlinger som inneholder selamectin eller ivermectin; disse er ikke FDA-godkjent for notoedric skabb, selv om de brukte trygt loppe behandlinger.

Advarsel

Notoedric midd Skabb er zoonotiske--overførbar til mennesker og andre dyr - så isolere berørt kattene og bruk vernehansker når administrere behandlinger. Anmode din veterinarian for en spot-on produkt for andre kjæledyr.