Dimensjoner av karbon stål rør

November 6

Dimensjoner av karbon stål rør

Standard dimensjoner tillater produkter brukes og byttes. For eksempel kjøpe du AA batteri å vite at uansett hvem som produserer det produktet passer enheten. Det samme prinsippet gjelder for karbon stål rør. Et rør med en bestemt ID nummer eller størrelse vil ha de samme dimensjonene uavhengig av produsenten.

Nominell røret størrelse

Karbonstål rørene kommer i nominelle rør størrelser som måles i tommer. For eksempel kan du kjøpe en pipe fra en firedel tommer til 24 tommer. For hver nominell røret størrelse finnes annen tidsplan tall eller vekter. For eksempel kommer en tre-tommers nominell pipe i fire forskjellige tall, hver med sitt eget sett med dimensjoner. Ved bestilling av nominell røret størrelse og tidsplanen anskaffer du rør med andre angi dimensjoner for innvendig og utvendig diameter og veggen tykkelse.

Indre Diameter

Innsiden diameteren på en pipe, målt fra et punkt i midten av røret til den indre veggen, er viktig fordi den definerer hvor mye plass. For hver nominell røret størrelse og tidsplan nummer, er det en tilsvarende dimensjon for innvendig diameter. En tre-tommers nominell størrelse rør 40ST har en innvendig diameter 3.068 inches, mens en tre tommers 80XS har en innvendig diameter på 2.900 inches. Tre-tommers 160 er 2.624 inches på tre tommer XXS er 2.300 inches.

Utvendig Diameter

Utenfor definerer diameter avstanden fra et punkt i midten av røret til yttervegg. Det gir informasjon om hvordan plass røret opptar. Alle fire tall av tre-tommers nominell rør har samme utvendig diameter, 3.500 tommer. Dermed er forskjellen i tidsplanen antall hver nominell røret størrelse på innsiden av røret, ikke utvendig størrelsen. En fire tommers nominell rør størrelse har en utvendig diameter 4.500 inches mens en fem-tommers øker 5.563 tommer.

Veggtykkelse

Veggtykkelse er et mål på veggen av røret. Siden hvert nominell størrelse rør har det likt utvendig diameter, veggtykkelse er omvendt relatert til innsiden diameter. Mindre innsiden diameter, jo større veggtykkelse. For en tre-tommers nominell røret størrelse er veggtykkelse 0.216 tommer for 40ST og 3.000 tommer for 80XS. For 160 det er 0.438 inches og øker 6.000 tommer for tre-tommers XXS.