Sosiale & emosjonelle utvikling i Preschoolers

February 3

Førskolen årene er en viktig tid i utviklingen av et barn. I denne fasen utvikler barn sosiale ferdigheter som vil være avgjørende for samspillet i skolen år. Det er viktig at foreldre og omsorgspersoner er klar over utviklingsmessige milepæler, enten de er fysiske eller sosiale. Å vite hva barnet skal kunne i en viss alder kan hjelpe omsorgspersoner se etter mulige problemer, og gi muligheter for barn å praksis og hone ferdigheter i deres naturlige omgivelser.

2 til 3 år - personlig/sosiale ferdigheter

I denne alderen, barn ofte uttrykke frustrasjon ved å kaste raserianfall. Hun er ikke kjøpedyktig ta dreier er utålmodig. Hun pleier å bruke fysisk aggresjon uttrykke frustrasjon og sinne. Forbedrer sine verbale ferdigheter, avta aggresjon. Hun pleier å være sjefete, bestilling voksne. Hun har ofte trassig virkemåte, ropte "nei" ofte. Dette negative mot voksne er viktig i utviklingen av uavhengighet. Barnet har hjelper til med husarbeid hjemme. Hun begynner å vise tegn på empati, trøstende andre som er skadet eller redd.

2 til 3 år - spill

2 år gamle barnet liker å se og etterligne andre barna leke. Hun engasjerer seg i parallell spill spille sammen med, men ikke med dem. Hun er innhold å spille alene. Hun liker å kle opp i slekt medlemmer klær og etterligne dem. Hun kan late som å ha en imaginær venn som sin faste følgesvenn. Hun kan tilby leker til andre, men vil være veldig eiendomspronomen, selv hamstring leker. Hun kan imitere aktiviteter hun har gjort hjemme, som undervisning hennes utstoppede dyr bruke potte eller fôring dukker.

3 til 4 år - personlig/sosiale ferdigheter

3 år gamle barnet ler ofte. Han er vennlig og liker å glede andre. Han snakker med seg ofte. Noen ganger har han mareritt og frykt for mørket. Han vil forsvare sine eiendeler og leker, bli aggressiv eller skjule ting. Voksne bør tillate barn å utarbeide løsninger til uenighet med mindre de true fysisk vold. Den 3-år gamle kan sitte og lytte til historier opptil 10 minutter om gangen. Han viser ofte hengivenhet mot andre barn, spesielt de som er yngre eller som er skadet. Han kan fortsatt ha en spesiell leketøy eller teppe for sikkerhet eller komfort. Han svarer lettere på valg enn kommandoer fra voksne.

3 til 4 år - spill

Et barn på dette stadiet fortsatt ofte engasjerer seg i parallell spille, men kan delta i enkle spill og gruppeaktiviteter for korte perioder. Han synes å forstå tar svinger, men er ikke alltid villig til å gjøre så. Han bruker objekter symbolsk i spill, late en bolle er en krone eller en bil. Han liker make-tro spille alene eller sammen med andre, spesielt kle opp aktiviteter.

4 til 5 år - personlig/sosiale ferdigheter

4 år gamle barnet har hyppige og uforutsigbare humørsvingninger. Hun er vennlig og utgående. Hun kan holde kompliserte samtaler og dele følelser med innbilte venner. Hun kan overdrive sannheten gjennom oppredde historier sin tapperhet. Hun er ofte stolte av hennes prestasjonene er ivrig etter å få voksen godkjenning. Hun ønsker å prøve ting på egen hånd. Tattling er utbredt på dette stadiet.

4 til 5 år - spill

4 år gamle barnet har sterkt make-tro og dramatisk. Hun begynner å delta i spill og aktiviteter. Lekekamerater bli mer viktig for henne; hun ønsker å være med andre barn hele tiden. Hun begynner å spille i fellesskap. Hun vil dele mesteparten av tiden, men kan fortsatt ha tider når hun er "sjefete" eller villig til å samarbeide. Hun forstår og må grensene, og vil følge reglene mesteparten av tiden.