Hvordan oppretter musikkinstrumenter lyd?

September 15

Musikkinstrumenter alle lage lyd ved produserer vibrasjoner, og de varierer i metoden at vibrasjoner produseres. Faktisk kan musikkinstrumenter grupperes i familie etter metoden som de produserer lyd.

Lydbølgene

Lydbølger flytte gjennom luften og andre materialer og har felles bølge karakteristikkene av bølgelengde, frekvens, amplitude og speed (hastighet). Musikkinstrumenter lage lyd ved å lage vibrasjoner som resulterer i lydbølgene.

Instrumentet familier

Strykere, treblåsere, messing, perkusjon, keyboard og elektroniske instrumenter er instrumentgrupper som hver produserer lyder på sin måte. Strengeinstrumenter inkluderer fiolin, gitar og harpe. Blåseinstrumenter inkluderer fløyte, klarinett og saksofon, mens messing instrumenter inkluderer trompet, trombone og tuba. Trommelen er et kjent rytmeinstrument denne gruppen også omfatter tamburin, xylofon og cymbaler. Foruten piano inkluderer tangentinstrumenter cembalo, pipeorgel og trekkspill. Synthesizere er det mest kjente moderne elektroniske instrumentet.

Lyd produksjon

Strenger av strengeinstrumenter kan gjøres til å vibrere av en rekke metoder, inkludert plucking gitarist og harpist og bukker av fiolinisten. Med vind og messing instrumenter oppretter spilleren en vibrerende kolonne med luften inne en tube av blåser over kanten, som med fløyte eller en flaske; mellom et rør og en fast overflate, som med saksofon; eller mellom to Siv, som med fagott. Navnet "perkusjon" gir bort den vanlige metoden, treffe, som membraner eller solid materiale av et rytmeinstrument er laget til å vibrere. Keyboards produsere vibrasjon når en nøkkel er rammet, som forårsaker hammere å treffe strenger i piano og luft fra en pumpe rettes over en kant i et rør i pipeorgel. Med elektroniske instrumenter, er elektroniske signaler omgjort til vibrasjoner av en høyttaler.

Pitch

Tonehøyden til en lyd refererer til følelsen av en frekvens, med en høy tonehøyde tilsvarer en høyfrekvent lyd bølge og en lav pitch tilsvarer en lav frekvens lydbølge. Hvor å endre tonehøyden til et instrument, avhenger av instrumentet. Strengeinstrument, lengde, tykkelse, spenning og tetthet påvirke tonehøyden til en streng. Forskjellige salgsstrategier er oppnådd på en harpe ved strenger av forskjellig lengde, og på en fiolin eller gitar ved å stoppe vibrerende strengene på ulike tidspunkter.

Forsterkning

Volumet økes ved å bruke mer kraft eller blåser vanskeligere; ved resonans, fra brødteksten i et instrument; eller elektronisk. Store tre legeme akustisk gitar, også kalt "lyd esken, er laget til å vibrere av de vibrerende strengene, som i sin tur gjør luften inne i hule kroppen vibrere. I et elektrisk gitar generere små magneter elektrisitet når strengene flytte, og gjeldende mates inn elektronisk forsterker som øker gjeldende mange ganger.