Hvordan organisere en dukke samlingen

January 7

Hvordan organisere en dukke samlingen

Mange ivrig dukke samlere eier et stort antall dukker som ofte varierer i stil og type. Kjære dukke samlinger kan inneholde alle typer dukker, inkludert antikke/vintage, artist/begrenset opplag, mote/ball-og-joint, porselen og klut dukker. Noen mennesker samle dukker som en personlig hobby, mens andre kjøpe, selge og handle dem som en del av en liten bedrift. Uansett størrelse, innholdet eller formålet med samlingen er det lurt å organisere den godt. Følge noen enkle trinn for å få dukker i rekkefølge.

Instruksjoner

• Samle dukker på ett sted. Kontroller at du velger et område som er fritt for smuss og rusk. Utforme dukker og begynne å sortere dem i grupper. Dette vil tillate deg å re bli kjent med alt som er i samlingen. Hvis du har et spesielt stort antall dukker, kan du bruke et rom som ikke får mye trafikk.

• Bruke en Notisblokk vil gjøre en detaljert oversikt over hver dukken i samlingen din. Informasjon som er viktigst for deg, for eksempel når og hvor du fikk dukken, minner som involverer dukken, eller spesielle tilbehør som går med dukken. Døyt ned en bestemt pengebeløp ved siden av navnet til en dukke som har en kjent verdi.

• Bruke et digitalt kamera for å knipse bilder av hver dukken i ditt dukke samlingen. Du bestemmer om du vil ta næropptak som viser bare ansikter, eller ta bilder av de dukker full organer. Du kan senere skrive ut bilder og plassere dem i album, samt dele dem på Internett.

• Kjøpe en dukke samlere programvareprogram for å organisere og holde oversikt over dukker. Bruke forhåndsdefinerte felt til å angi informasjon, i tillegg til å tilpasse dine egne. Mange av disse programmene alfabetiserer automatisk dukke informasjonen du angir, og lar deg skrive ut detaljerte for forsikring formål. Spore dukker som du kjøper og selger, ved hjelp av programvare.

• Plass dukker i montre eller dekorative hyllene. Nøye Pakk dukker i gave kvalitet papir og plassere dem i lufttette plast beholdere, hvis du må lagre dem bort i et skap eller en kjeller.