Hvordan forbedre kommunikasjon for å løse konflikten

May 31

I alle mellommenneskelige relasjoner, fra arbeidsområdet til venner og familie, er det uunngåelig at konflikter vil oppstå fra tid til annen. Ved å følge noen grunnleggende retningslinjer, er det mulig å forbedre kommunikasjonsferdigheter ikke bare løse konflikten, men hindre at det skjer i første omgang. Nøkkelen til vellykket relasjoner er ikke å fokusere på skylden, men å finne felles og løsninger på problemer som forårsaker kommunikasjon å bryte ned så ofte som mulig.

Instruksjoner

Fokusere på problemet for hånden

• Holde fokus på i dag. Mens det kan være fristende å ta opp problemer fra tidligere argumenter som synes relevante til den gjeldende, er det viktig å holde på emnet og unngå rehashing hendelser fra fortiden. Dette ofte forvirring og oppretter harme fra den annen parten, hindrer noen sjanse til å løse dagens konflikten. Ifølge-Helpguide.org blir"Hvis du holder å gamle smerter og bitterheten, din evne til å se virkeligheten i dagens situasjon svekket. Stedet ser til fortiden og tildele skylden, fokusere på hva du kan gjøre i her og nå å løse problemet."

• Lytt nøye til hva den andre personen har å si. I alle konflikter er hva folk ønsker mest av alt å føle hørt. Ved å vise at du har hørt hva den andre parten sier, kan du bedre løse problemet enn hvis du er opptatt av hvordan du vil svare etter de er ferdig. Hodu.com sier, "når folk får en sjanse til å si hva som er på hjertet, de opplever det psykologene kaller Katarsis eller rensing. Denne rensing hjelper å senke emosjonell energi og bane vei for en mer produktiv dialog." Den beste delen av denne teknikken er at det fungerer å spre noen av sinne som kommer din vei og gjør mye lettere å finne en løsning på problemet.

• Ansvar for din del i konflikten. Innrømme at det vanligvis tar to personer å skape konflikt i et forhold. Gjøre en ærlig innsats for å undersøke hva du har sagt eller gjort for å bidra til problemet og tilbyr å si du beklager når du tror situasjonen tilsier dette. Hvis unnskyldning for dine handlinger skal fremme forståelse og la konflikten å spre, er det definitivt verdt innsatsen. Istedet for gjør du synes svak, kan det faktisk føre til den andre parten å få respekt for og oppmuntre dem til å betrakte sin egen del i konflikten.

• Jobber mot å finne et kompromiss. Hovedmålet med kommunikasjon under konflikten bør alltid prøver å finne en løsning på splid. Streber etter å finne løsninger som vil glede alle parter i stedet å "vinne" argumentet. Ofte kan en sans for humor, så lenge det ikke er for den andre parts regning, gjøre denne prosessen smidigere og få til oppløsning raskere.

Tips og advarsler

  • Bruk "Jeg"-setninger når uttrykke deg selv. Dette tar presset av den andre personen vil ikke tildele skylden.
  • Holde kroppsspråk åpen og lyttende. Øyekontakt er viktig å vise du lytter.
  • Unngå setninger som begynner med "Du alltid" og "Du aldri". Disse uttalelsene føre folk til å bli defensive og hindrer fremgang.