Hvordan kontrollere alger i en gullfisk dammen

September 15

Hvordan kontrollere alger i en gullfisk dammen

Alger og mugg kan bygge opp til høye nivåer i en gullfisk dammen, gjør dammen se stygge. Alger vil ikke skade fisk eller organismer i dammen, men mange dammen eiere vil vite måter å holde alger samler på steiner og bunnen av dammen. Nyere dammer tendens til å ha en kraftig boom av alger, men generelt denne økningen er gunstig, som spiser opp overflødig næring. Før du legger gullfisk til en dam, kan dammen for å lage sin egen økosystem for en uke eller to, så jobbe med kontroll av overmål algene.

Instruksjoner

• Trekk eller plukke ut alle overmål algene deg med myk pensel. Pass også på dammen pumpe ikke er tett og fungerer effektivt.

• Legge til planteliv dammen, som vannliljer og andre typer flyteplanter. Disse plantene vil redusere mengden av næringsstoffer i dammen og la mindre sollys inn dammen. Dette reduserer alger nivåer.

• Plasser ett bygg halm pakke for hver 1000 gallons av vann i dammen. Disse grupper vil redusere av næringsstoffet for algene å spise. Også legge til nitrifying bakterier dammen for å ytterligere sulte alger.

• Vakuum bunnen av dammen jevnlig. Dette suger opp løs alger og næringsstoffer.

Tips og advarsler

  • Overfôring fisken eller setter også mange fisken vil resultere i økt algene oppblomstringen. Dammen skal minst 2 fot dypt for å redusere mengden av sollyset absorberes i vannet.
  • Bruk ikke kjemikalier for å utrydde alger. Kjemikalier kan skade andre planteliv og goldfish seg.