Hva er forskjellen mellom en foto-motstand & en foto-Transistor?

October 3

Hva er forskjellen mellom en foto-motstand & en foto-Transistor?

En bred klasse av elektroniske enheter, kalt Optoelektronikk, produserer lys eller registrerer det. Foto motstander og bilde-transistorer faller i sistnevnte kategori; for disse enhetene forårsaker lys en endring i motstand eller spenning. Kombinert med andre komponenter i en krets, kan disse enhetene bruker lys data og kontrollere et stort utvalg av utstyr.

Fotoelektrisk effekt

Et fysisk fenomen kalt fotoelektrisk effekt gir elektriske endringer når lyset skinner på visse materialer. Energien i lys flytter løst-bundet elektroner atomene av materialet, endre virkemåten elektrisk. For en foto motstander, motstand endringene. I en foto transistor produserer en gjeldende inne i enheten som varierer sin elektriske gjennomføring i én retning.

Kretser

En foto-motstand produserer ikke en strøm av. i stedet, det tar en strøm fra strømkilden og øker eller reduserer det ved å variere sin egen motstand. En krets for denne enheten har en strømkilde, som et 9 volts batteri, en gjeldende begrensende motstand og foto-motstand koblet i serie og andre komponenter kontrolleres ved å endre gjeldende. En foto-transistor krets bruker også strømkilde og en motstand, selv om du kan konfigurere dem på tre forskjellige måter: felles-samler, med motstand kablet til transistorens emitter kundeemnet. felles emitter, har Motstandsverdien i serien med kollektoren; og felles-base, som er motstander på base og kollektor terminaler.

Hastighet

En foto-motstand reagerer langsomt skiftende lys. Dette gjør den egnet for å slå på gatelys, automatisk veranda lys og andre programmer der lav følsomhet holder små endringer i lysintensiteten fra å slå utstyret av og på overdrevet. En foto transistor reagerer raskt på endringer i lysintensiteten. Data communications enheter bruker Foto transistorer sende datamaskinen signaler lys impulser.

Materialer

Foto motstander bruker en kjemisk sammensatte kalt kadmium sulfide. Materialets motstand øker i mørket og synker under sterkt lys. En foto transistor, som en vanlig transistor, inneholder tynne skiver behandlet silisium. I motsetning til en vanlig transistor er sin sak gjennomsiktig. Når lyset slår silisium, produserer det ca en volt elektrisk potensial og noen milliampere av gjeldende når koblet til en krets.